Ik was al een tijd op zoek naar goede oogschaduwkwasten. MAC… Zoeva… Sigma…  Na heel veel reviews te hebben gelezen heb ik gekozen voor de Real Techniques eye definition starter set. Kwaliteit/Prijs technisch leek het mij een goede keus. Ik vertel je graag wat ik van deze set vind, lees je mee?

Om je eerlijk te vertellen, heb ik tot op heden nog geen tutorial van de zusjes, Sam & Nic Chapman, bekend van het Youtube kanaal Pixiwoo gekeken. Nu ik dit artikel aan het schrijven ben vraag ik me af hoe dit toch mogelijk is? Dat gaat leuk worden vanavond, met een lekker kopje thee op de bank 🙂 Nu al zin in!

Ik kocht deze set op de Beautyglossparty in mei j.l. Het belangrijkste voor mij was de crease kwast, een aantal oogschaduwkwasten die ik al heb, gebruik ik met plezier, maar een goede blendingkwast had ik nog niet. Het liefst had ik een MAC 217 gekocht, maar de prijs van €22,00 hield me tegen.. Voor €25,00 kocht ik deze set en had ik gelijk 5 kwasten te pakken!

De Core Collection met een detailer brush, pointed foundation brush, buffing brush & countour brush stonden me ook gruwelijk aan te staren. Ik kon me bedwingen en heb ze laten liggen.. Had al genoeg geld uitgegeven haha 🙂

Terug naar de kwasten!

DSC_1194 DSC_1185
Ze komen in een mooi mapje, verpakt in stevig plastic. Op de achterkant staan de kwasten vermeld en waarvoor ze bedoeld zijn.

DSC_1183 DSC_1186
Het mapje kan je neerzetten. De bovenkant kan je ook nog omklappen (vergeten op de foto te zetten) zodat de bovenkant van de kwasten vrij komen van het mapje. Het mapje ligt ergens in de kast, die heb ik niet meer gebruikt. De kwasten staan in een potje, bij de rest van m’n kwasten. Zal het mapje ook niet gebruiken op vakantie, dan gaan alle kwasten die ik meeneem in een grotere toilettas.

DSC_1193
In de set zitten deze kwasten. Ze zijn korter dan de rest van m’n kwasten. Dat maakt zo soms wat minder snel vindbaar. Ze liggen wel lekker in de hand.

Alle kwasten op een rij, waarvoor ze zijn bedoeld en wat ik ervan vind.
DSC_1190
Crease Brush: een zachte “oversized” contour kwast,  bedoeld voor het aanbrengen van kleur in de arcadeboog.
Wat viel deze me in 1e instantie tegen. Had er zoveel meer van verwacht. Het aanbrengen gaat me veel te grof met deze kwast. Ik kan er niet zorgvuldig mee blenden. Dan maar op een andere manier gebruiken. Als ik een kleur had aangebracht met de accent brush bleef er maar weinig van het ‘accent’ over, de hele crease kreeg dezelfde kleur. Ik wil soms een overloop van meerdere kleuren en dat gaat niet goed met deze kwast.
Sinds kort ben ik in het bezit van een MAC paint pot, die ik gebruik als oogschaduwbasis. Hier is tie geweldig voor! Nu dus heel blij met deze kwast! Over de paint pot komt binnenkort een review!

DSC_1191
Base Shadow Brush: Een standaard oogschaduw kwast om kleur aan te brengen.
Een fijne kwast om m’n ‘transition’ oogschaduw mee aan te brengen. De eerste laag oogschaduw, waardoor het blenden van verschillende kleuren makkelijker gaat, het mooier doet overlopen. Even snel ‘hop’ een lichte kleur over het gehele ooglid.

DSC_1189
Accent Brush: een klein compact kwastje voor het preciezere werk, bijvoorbeeld in de binnenste ooghoeken of langs de wimperrand. Deze kwast doet precies waar het voor bedoeld is.

DSC_1188
Pixel-Point Eyeliner Brush: een eyeliner kwast voor het zetten van een gel- of crème eyeliner.
Deze heb ik nog nooit gebruikt. Ik gebruik geen eyeliner. Ben ik veel te oud voor en krijg er geen mooiere ogen/oogopslag van. Lang leven de rimpels Archhhhhhhh
Soms gebruik ik een oogpotlood langs de bovenste wimperrand, met de accentbrush smutch ik die een beetje uit.

DSC_1187
Brow Brush: een wenkbrauwkwast om te definiëren en shapen.
Persoonlijk vind ik deze te grof, ik gebruik liever m’n Make-up Studio kwast hiervoor. Die is dun, scherp en stevig genoeg. Ik pak m er af en toe wel bij hoor, net waar m’n pet naar staat.

Al met al is het een fijne toevoeging van oogschaduwkwasten aan m’n bestaande kwasten. Ik had er nog niet zoveel. Ik ben nu wel kritischer met de aanschaf van een set. Kijk goed of ik wat heb aan de andere kwasten en of ik voordeliger uit ben.

Inmiddels ben ik ook in het bezit, Ja ‘Bezit’ van een MAC 217. Oohhh wat is tie fijn! Het voelt als een groots bezit ♥♥

Deze set is online verkrijgbaar en o.a. te koop bij Boozyshop en kost €25,99

Welke kwasten vinden jullie heel fijn? Nog aanraders?

Liefs Natas

 

 

Comments (4)

 • Hennie

  Jij te oud voor eyeliner? Come on!

  • Natasja

   haha, ja Hen, zo voel ik het echt.. Ik ga nog een poging doen, speciaal voor jou 😉

 • Pippi

  Kwasten van dit merk zie ik al jaren langskomen. Denk dat ik er ook maar iets van ga aanschaffen. Zelf gebruik ik goedkope kwasten en ik ben erg benieuwd hoeveel blijer ik zal zijn met de spullen van beroemde merken.

  • Natasja

   kan je zeggen dat kwalitatieve goede kwasten echt fijn zijn om mee te werken. Het geeft echt verschil!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>