Vanavond is het eindelijk zover, Sinterklaas avond. Als 3 maanden lang speelt Sinterklaas een belangrijke rol in het leven van Cato, maar het allermooist was toch wel Sinterklaas in levende lijve zien.

MAAAHHHAAAMMMM gaan we dit jaar naar de intocht van Sinterklaas?
De Sinterklaas hè, die van tv..

Zou je dat leuk vinden Cato?

JAA mam!, maar wel naar de echte hè.., die van de televisie.


Zo togen we zaterdag 12 december naar Maassluis, naar de échte Sinterklaas! Vriendinnetje Tessa ging gezellig mee en wat was ‘t leuk!

Cato wil er nog steeds niet aan dat Sinterklaas niet bestaat. Ze wordt nog steeds knorrig dat niet de Sint de cadeautjes in de schoen stopt, maar inmiddels kan ze het wel verdragen dat moeders zorgt dat al haar wensen in vervulling gaan 😉

9
We gingen al vroeg op pad, want we wilden natuurlijk wel een mooi plekje langs het water vinden. Het was koud maar goed ingepakt konden we de kou wel trotseren.
Voor het eerst van m’n leven naar de officiële intocht van Sinterklaas. Vond het wel wat hoor… uiteraard hadden we het Sinterklaas journaal al gevolgd op tv, dat maakte het allemaal des te specialer.

Toch ook wel met gemengde gevoelens, want het nieuws bracht nogal wat emoties met zich mee. Vooraf kregen we te horen dat de beveiliging erg hoog zou zijn, om eventuele rellen te voorkomen. Cato wilde graag als Piet geschminkt, dat hebben we uit voorzorg maar laten varen.

In begin vond ik die ophef over zwarte pieten maar overdreven, waar hebben we het over! Het is een kinderfeest en laten we het alsjeblieft gezellig en feestelijk houden voor de kinderen. Inmiddels met alle toestanden en zeer schrijnende gevallen die de revue zijn gepasseerd, ben ik een beetje van gedachten veranderd. Wat maakt het ook allemaal uit welke kleur de pieten hebben, laten we het een feest houden voor jong en oud en met witte pieten of roetpieten erbij gaat dat net zo goed.

10
Het ontvangst was heel feestelijk, een krantje, Gerbera en kaartje kregen we in ons hand gedrukt, nadat we met de bus vanaf een parkeerterrein naar het centrum waren gebracht. Iedere ingang was beveiligd, maar je kon wel met gemak het terrein op. Door heel het stadje hingen vlaggen aan de gevels.

3
De beveiliging was inderdaad erg hoog. Heb zelden zoveel politie en speciale eenheden op de been gezien bij een Sinterklaas intocht.

13
Dat maakte dat we ons best veilig konden voelen en optimaal konden genieten van de Sinterklaas die over 1,5 uur zou komen binnenvaren.

12
Kijk die vrolijke snoeten nou toch! Daar word je toch blij van!

11
Al vrij snel liepen we langs de stoel van Sinterklaas. Gaan we hier wachten of toch maar naar het water om de boot binnen te zien komen? Nou de keus was snel gemaakt, OP NAAR DE HAVEN!

1
Het was al redelijk druk, maar jeetje wat een gezelligheid! De sinterklaasliedjes galmden door de speakers en al vrij snel hadden we een mooi plekje kunnen bemachtigen aan het water. Goed zicht op de pakjesboot zodra die aan zou komen varen en ondertussen werden we vermaakt door de personen in het kleine bootje op het water (links op de foto). De drumfanfare speelden hun bestsellers en een dansgroep dansten er heerlijk op los.

4
Op een gegeven moment kwam Dieuwertje Blok op het grote scherm en kon het aftellen beginnen. Het was zo grappig om onderdeel te zijn van de intocht op tv. De meiden vonden het ZO spannend en de tijd vloog, ondanks de koude voeten.

2
7

De eerste pepernoten werden gescoord en natuurlijk op de foto met Piet!

5
13
Yoehoe de pakjesboot komt eraan!! Kijk die stoom nou toch uit de schoorsteen.
Wat een blijheid bij iedereen langs de waterkant, het was het wachten in de kou meer dan waard. Wat moeten Sint en alle pieten zich geweldig voelen met zo’n onthaal.

Het was niet te doen om achter Sint aan terug te lopen naar de plek, waar Sint de kinderen de hand zou schudden. We zijn maar snel uit de drukte weggelopen en een rondje gaan maken de andere kant op.

6
Dat was nog gezellig ook, de gevels waren versierd met pakjes en de cadeautjes met Sinterklaas versieringen lagen in de vensterbanken. Heel veel mensen hadden hun best gedaan om alles nog feestelijker te maken!

8
Ondertussen hadden we het best koud gekregen en snakten we naar warme chocolademelk met slagroom. Cato had onderweg al veel kinderen met dezelfde plastictassen zien lopen en vlak voordat we een gezellig tentje aan het water spotten kwamen we langs een uitgiftepunt waar de tassen werden uitgedeeld. Wat een mazzel!
Dit was de buit en werd uitgebreid bekeken onder het genot van warme chocolademelk en een speciale Sinterklaas pizza.

14
Op weg richting huis kwamen we nog dansende Pieten tegen. Het was al een stuk rustiger aan het worden, maar de feestelijke stemming zat er nog goed in. Het was grappig om de Pieten te zien die ook tijdens het Sinterklaas journaal te zien zijn.

15
Niet met de bus, maar met een treintje werden we naar de parkeerplaats terug gebracht waar de auto op ons stond te wachten. Natuurlijk moest Piet nog even gek doen met de meiden 🙂

Maassluis, wat hebben jullie het geweldig geregeld allemaal! We hebben genoten en het aftellen is begonnen, naar de schoen zetten en pakjesavond!

Afgelopen zaterdagavond hebben we pakjesavond gevierd, met opa en oma. We hebben heerlijk gegourmet, en ondertussen konden de pakjes uitgepakt worden. Iedere keer weer een nieuwe ronde en een dansende Cato liet ons extra genieten.

dsc_5136
Een zee van cadeautjes lachten ons toe, wat is en blijft Sinterklaas avond toch een feest!

dsc_5139
Sinds jaren weer aan de surprises. De kinderen vinden dat geweldig! Cato heeft nog steeds haar surprise van jaren geleden, Bartje het konijn, op de kast staan. Ze had erg haar best gedaan op een M&M voor Albert. Het duurde wel 5 dagen voordat het papier maché droog was, maar toen kon de verfpret alsnog beginnen. Uiteraard staat het te pronken op de kast. “Niet weggooien hé Albert!”

dsc_5140
Het grote boek van Sinterklaas voor Cato. Een verstopte adventskalender met als verrassing een foto van Mascha (Beautygloss) & Cato onderop.

dsc_5152
Al weken was ik opzoek naar de Essence adventskalender, maar heb ik helaas niet kunnen vinden. Zelfs het hoofdkantoor van Kruidvat moest een antwoord schuldig blijven.. dan maar zelf 24 kleine cadeautjes bij elkaar sprokkelen, met flesjes nagellak kom je een heel end;-)

dsc_5143  dsc_5144

Laat Scott nou ook het grote boek van Sinterklaas als surprise krijgen! Een volgend deel van Broederband zat erin verstopt, helemaal blij!

Cato heeft nog 19 dagen lang een cadeautje uit te pakken, maar de Sinterklaas gekte kunnen we wel een beetje gaan loslaten hoop ik..

Wens iedereen die vanavond pakjesavond heeft een hele fijne en gezellige avond toe!! Tot volgend jaar Sinterklaas, dan zullen we u weer feestelijk onthalen!

Lots of Love,
Natas

 

Comments (6)

 • Tam

  Oh wat leuk haar enthousiasme. Blijheid daar gaat het om! xx lfs Tam

  • Natasja

   Een blij kind is het zeker! Helemaal happy, al maanden lang 🙂

 • Marrie van Teijlingen

  Je hebt er maar weer een goed verhaal van gemaakt leuk om te zien en al die blije snoetjes Natasja, en wat was het zaterdag weer gezellig zoals alle jaren.Dankjewel lieverd voor de gezelligheid en het lekkere eten

  • Natasja

   Wij waren blij dat jullie er waren. het was een fijne Sinterklaas mam, dank je wel!!

 • Pippi

  Wat hebben jullie genoten! Zo heerlijk dat Cato er nog helemaal in opgaat.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>