In deze reeks laat ik jullie meekijken wat er zoal in de nagelstudio plaatsvindt, vanuit het perspectief van een bezoeker.

Remke Verdegem bijt de spit af!

Remke ken ik van social media en heb ik voor het eerst ‘ontmoet’ als gastschrijver, genaamd “De Nagellakman” op een blog, die inmiddels niet meer online is. De liefde voor nagellak was groot en de persoonlijke kant van de maandelijkse blogposten waren zo leuk om te lezen, dat ik Remke ben gaan volgen op social media.

Remke is transgender en de transformatie van man tot vrouw was bijzonder, mooi, ontroerend maar zeker ook emotioneel voor mij als volger. Het raakte mij diep om te lezen wat een offers er gebracht moeten worden om te kunnen zijn wie je wil zijn!
Het heeft Remke zeker niet tegengehouden in haar zoektocht naar zichzelf en schrijft hier regelmatig over op haar eigen stukje World Wide Web.

img_0527
De laatste tijd kwam regelmatig voorbij dat ze zo worstelde met de conditie van haar nagels. De adviezen en tips stroomden binnen, maar niets leek te helpen. Kunstsystemen en gellak werd geopperd en de onbekendheid voor Remke op dat gebied, deed mij besluiten om haar uit te nodigen om eens langs te komen:

“Goedemorgen Remke,
Zit net de reacties te lezen op Instagram over gelnagels.
Waarom kom je niet een keertje langs in de studio? Laat ik het je zien wat GelColor by OPI inhoudt en het verschil is met een kunstsysteem.
Ik zou het hartstikke leuk vinden en verzorg ik je handen lekker met een scrub, nagelriemtreatment etc. Gewoon een me-time momentje voor jezelf.
Voel je tot niks verplicht, maar weet dat je van harte welkom bent! Uiteraard krijg je dat van mij.
Liefs Natasja”

“Nou hartstikke leuk! Zolang mijn nagels er qua conditie op vooruit gaan, want nu is het echt dramatisch. Ik heb de komende twee weken vrij, dus dat moet lukken wat mij betreft. Liefs, Remke”

Maandag 7 november was het zover. Na de wensen te hebben doorgenomen en de conditie van de nagels te hebben bekeken, besloten we voor GelColor te gaan.
Remke koos voor Peace & Love & OPI, wat perfect bij haar past! De naam alleen al, maar ook de kleur paars, wat haar lievelingskleur is, maar dan in een ander jasje.


dsc_5056
De 2e van rechts, een duo-chrome GelColor van paars en groen in een donkergrijze basis. Eén van de nieuwere kleuren die ik voor de feestdagen heb aangeschaft.

csc_5133
Remke:
Ik heb de handen van mijn Indische moeder geërfd en daar ben ik als transgender (M -> V) heel blij mee. Je handen vormen
immers je visitekaartje.

Ik heb net als mijn moeder slanke handen met ranke, lange vingers. En verder hebben mijn nagels een lang nagelbed, waardoor mijn nagels lang lijken al zijn ze dat niet echt, althans niet in mijn optiek.

Ik heb tot anderhalf jaar geleden lange, sterke nagels gehad, maar sinds die tijd laten mijn nagels mij in de steek.

Het bovenste laagje van de nagel (aan het uiteinde) laat los, waardoor dat deel dat achterblijft – omdat het dunner is – eerder inscheurt en afbreekt. Het is om gek van te worden! Het lakken van nagels is ook niet meer zo leuk omdat je goed kunt zien waar het afbrokkelen begint, omdat dat door de nagellak extra goed te zien is.

Op social media als IG en FB heb ik al om advies gevraagd en ik ben overspoeld met goedbedoelde adviezen, die tot op heden geen soelaas hebben geboden. Nu lijkt het moment waarop ik problemen kreeg met mijn nagels samen te vallen met het moment waarop ik ben gestart met het slikken van vrouwelijke hormonen. En van verschillende kanten werd mij bevestigd dat er inderdaad een verband zou kunnen zijn.
Leuk om weten, maar daarmee ben ik niet geholpen. Gelukkig heb ik ook de nodige 
nagelspecialisten in mijn virtuele netwerk en één van hen, Natasja van Teijlingen, die ook nog eens in mijn woonplaats is gevestigd, was zo lief om mij uit te nodigen voor het aanbrengen van GelColor, waarmee de oorzaak van het probleem weliswaar niet wordt weggenomen, maar wel minder zichtbaar is. De nagels met GelColor worden tevens beschermd tegen verdere beschadigingen. En zo toog ik maandag 7 november jl. naar Natasja.

Na een warm onthaal en een heerlijke cappuccino gingen we naar boven om mijn nagels te verzorgen: eerst het aangedane deel zo veel mogelijk weg vijlen. Dat lukte niet overal omdat sommige nagels al te ver waren aangetast; dat moet eerst uitgroeien. Maar omdat mijn nagelbed best lang is, valt het niet zo op dat de nagels zelf wat kort zijn.

Voordat de basecoat werd aangebracht mocht ik een kleur uitkiezen. Ik had natuurlijk kunnen kiezen voor paars (the usual suspect), maar ik liet mijn oog vallen op een multichroom lakje met verschillende kleuren als paars (what else), groen en grijs.

4
Natasja bracht deskundig twee laagjes kleurlak aan nadat de basecoat was uitgehard onder de LED lamp (ieder laagje moet afzonderlijk uitharden onder de lamp), gevolgd door een topcoat. De behandeling werd afgesloten met een heerlijke manicure, waarbij mijn handen werden verzorgd met een cuticletreatment, scrub, handcrème met een heerlijk parfumgeur en tot slot een nagelriemolie.
Mijn nagels zagen er prachtig uit en mijn handen voelden heerlijk zacht aan.

O ja, en tijdens de behandeling die wel anderhalf uur duurde hebben we ronduit gesproken over van alles en nog wat.

Ik heb enorm genoten van de behandeling en van het gezelschap van Natasja. Wat een schat!

De afgelopen weken heeft Remke me op de hoogte gehouden hoe de GelColor hield, want daar waren we beiden reuze nieuwsgierig naar!

Na 1 week
Remke: “Glans is nog altijd prachtig… Het zou geweldig zijn als de lak twee weken zou blijven zitten!”

  2  1
Dit is het resultaat na 11 dagen.

Remke: “Zien er nog prima uit na een kleine twee weken ? Alleen bij de randjes lichte beschadigingen… Ben heel blij met dit lakje! Mijn nagels brokkelen niet, zijn beschermd en kunnen ongestoord groeien…”

6 7
Remke: “Na bijna 3 weken ziet het er nog goed uit. Links is vreemd genoeg minder beschadigd dan rechts en dat terwijl ik linkshandig ben!”

9
Na 3,5 week zit de GelColor er nog best goed op, ondanks de conditie van de nagels. De uitgroei is inmiddels goed zichtbaar, maar over de rest mogen we zeker niet klagen.

Lieve Remke, wat was het leuk en gezellig om je in RL te mogen ontmoeten. Wat ben je toch een fijn mens. Dank dat je mij gedurende de afgelopen weken op de hoogte hebt gehouden met je foto’s en ik ze heb mogen gebruiken voor deze blogpost.  Het was een eer om je nagels te mogen verwennen en dit als resultaat, dat hadden we beiden zeker niet verwacht gezien de conditie van je nagels. Ze zijn een heel stuk gegroeid zonder af te brokkelen, of te scheuren. Onze missie is geslaagd! Dat je nagels snel weer de ‘oude’ mogen worden en je weer optimaal van ze kan gaan genieten tijdens en na het lakken.

Lots of Love,
Natas


Comments (2)

  • Pippi

    Zo leuk om te zien dat je de nagels van Remke hebt gedaan. Ze is een lieve meid die ik deze verwennerij van harte gun.

    • Natasja

      Het was ook zo gezellig dat ze er was! Blij dat ik haar dit heb kunnen geven..

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>