Met al die mooie pigmenten in de kleuren zilver, goud, holografisch of met multi chrome finishes is een water based topcoat noodzakelijk als je gewone nagellak gebruikt. Voor gellakken heb je een non-wipe topcoat nodig.

Toen ik de Blossom Dreams collectie van Essence in de schappen zag liggen, heb ik gelijk de topcoat meegenomen. De 1+1 gratis actie van Trekpleister deed ook nog eens vrolijk mee, 2 flesjes rijker en zo benieuwd of het gaat werken!

Volgens de beschrijving kan je het pigment wat ook in de collectie zit gebruiken op iedere Essence lak. Aangezien ik al genoeg pigmenten in huis heb, laat ik de pigmenten liggen en pak er thuis de holografische en zilveren bij.

Gebruik een donkergrijs lakje met een paarse ondertoon uit de Glitter in the air collectie. Een prachtig lakje met een toepasselijke naam: Hey Gorgeous! Dit soort pigmenten doen het het mooist op een donkere ondergrond.

De eerste poging mislukt. Het pigment pakt niet goed op de lak. De pink was al voorzien van het pigment in combinatie met een zwarte gelcolor en een non-wipe topcoat. Kunnen op deze manier goed vergelijken hoe het verschil eruit komt te zien.

Poging nummer 2. Over de kleurlak heen lak ik een laagje Blossom Dreams water based topcoat heen, kijken of dat beter werkt.. Na het aanbrengen van het pigment dien je nog een laagje topcoat te lakken, anders was je het pigment er zo vanaf.

Dat ziet er goed uit! Je ziet goed dat de structuur iets grover is dan met gellak, maar in de zon is dat alleen maar nog mooier. Het blijft lastig om op foto goed weer te kunnen geven hoe mooi en shiney deze pigmenten zijn. Je kan er naar blijven kijken!

 

Oké, holo werkt, nog even een testje met het zilveren pigment. Dat werkt ook goed, het is alleen niet zo smooth als met gellak. Het ultra spiegelende effect bereik je er niet mee.

“Wat vinden jullie?
Ik zeg: “Missie geslaagd” Essence rockt het toch maar weer! De make-up laat ik liggen, dat is voor mij niet zo interessant, nadat ik een aantal keren toch wel wat ben teleurgesteld in vooral de pigmentatie. Wat de nagellakken betreft en vooral het feit dat ze zo scherp zijn op het inspringen van hypes ben ik enthousiast. Ben blij met deze topcoat en kan de pigmenten nu ook gemakkelijk gebruiken met ‘gewone’ lakken.

Lots op Love,
Natas 

Comments (2)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>