Week 2 zit erop en dat was toch wel even een andere week dan de 1e met een paasweekend midden in m’n lijnweek.

De eerste week was hartstikke goed gegaan met -1,3 kilo op de weegschaal! Jeetje wat geeft dat een boost en motivatie. Voelde me er zo fijn door. Het begin van week 2 ging op dezelfde voet verder, totdat het paasweekend aanbrak. Samen met Cato zat ik het weekend in Leiden en wilde er toch iets speciaals van maken voor haar.
We wisten ook maar niet wat we wilde eten. In koken had ik geen zin, wilde voor gemak gaan en ben dan ook afgeweken van het strakke schema.

Op zich me redelijk gehouden aan de hoeveelheid calorieën, maar wit brood, wat crackertjes, smeerseltjes van Ilias, patatjes bij een grote gezonde salade en gourmetten zijn toch ingrediënten die niet echt verstandig zijn.

De stokbrood met pindasaus heb ik hoegenaamd overgeslagen, terwijl ik dat het allerlekkerste vind. Minder vlees, wel veel gegrilde groente zoals champignons, ui en paprika. Komkommer is ook een goede vervanger voor stokbrood, zat voldaan vol en heb er heel erg en bewust van genoten. Mocht het ook van mezelf. Verder geen chips, geen snoep, geen slagroomsoesjes, heb heel wat aan me voorbij laten gaan.

Wist dat de dagen erna wel voor compensatie zouden zorgen door 1 maaltijd te vervangen met een shake. Maak het lekker door er 1 banaan, een halve avocado en een grote hand verse spinazie doorheen te doen. Ook handig voor onderweg, soms eet ik het als ontbijt, maar meestal als lunch. In een drinkbeker en tijdens Pip uitlaten of autorijden drink ik het rustig op. Bewust eten en de tijd nemen helpt ook mee om het goed in je op te nemen. Je lichaam heeft dan de tijd om aan te geven dat het genoeg is. Als je alles binnen no-time naar binnen werkt kan je blijven eten zonder dat je het gevoel krijgt dat het genoeg is.


Quinoa heb ik ontdekt, wat is dat lekker! Super easy te maken en vult als een tierelier. Wat zoete punt paprika erbij en geroosterde walnoten en pijnboompitjes om het af te maken.

  

De lunch probeer ik zo groen mogelijk te houden. Een avocado op brood of een tomaatje op wat smeerkaas. Ben niet zo’n groente eter en dit vult het mooi een beetje aan.

The Big Question? Wat gaat de weegschaal aangeven?

Op de bewuste’ dinsdag weegdag’, net na de ‘foute’ dagen ben ik toch op de weegschaal gaan staan, kon het niet laten. Ben er ook weer heel snel vanaf gesprongen want wat ik zag wilde ik écht niet zien! Een + is een no-go als je aan de lijn bent 🙁

2 dagen later op donderdag een nieuwe poging gedaan en dat gaf een verrassende uitslag, -0,5 kilo. Een pond in de 2e week, ik ben tevreden! Wat een paar bezoeken aan het kleinste kamertje wel niet doen. Het is opvallend wat minder goed eten teweeg kan brengen. Het zat me ook in de weg en kon het niet gemakkelijk kwijt, waar ik doorgaans geen last van heb. Sorry hoor, maar dit hoort ook een beetje bij lijnen. Verandering van spijs geeft ook verandering aan je spijvertering haha.

Week 2 is goed geëindigd en ben vol motivatie om week 3 ook tot een succes te brengen!

“Hoe is het jullie vergaan? Genoten van het paasweekend en voor de lijners onder ons, is het gelukt om je in te houden?”
Lots of love,
Natas 

 

Comments (1)

  • Pippi

    Goed gedaan! Ik heb geen snoep meer gekocht en ik merk dat mijn lievelingsrokjes iets ruimer zitten.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>