Essence heeft een collaboration met een 4-tal Internationale beauty bloggers uitgebracht, waaronder ‘onze eigen’ Serena Verbon van Beautylab.nl die Nederland vertegenwoordigd. Palmira van Beauty Palmira en Diana van Dfashion komen uit Duitsland en Mary van Strikeapose uit Engeland. De collaborations met YouTubers vliegen je tegenwoordig om de oren, maar ik vind het wel héél leuk. Een keer niet een celeb bekend van films of tv, maar hardwerkende meiden die van beauty houden en daar hun droombaan van hebben gemaakt.

Ieder heeft een palette en een lakje uitgebracht.

De paletten die ik jullie ga laten zien zijn:

CSC_3524Het ‘Bronzing & Highlighting’ palette ‘The Glow Must Go On’ van Serena.

CSC_3579Het Eye Palette ‘Vintage Rose’ van Palmira.

CSC_3514Uiteraard laat ik jullie alle 4 de lakken zien uit de collectie. Ze hebben allemaal een eigen finish.

Allereerst het ‘The Glow Most Go On’ Palette!

CSC_3529Ik vind alle paletten er onwijs leuk uitzien. Een spiegel, zo handig en leuke details met teksten ernaast. Een handzaam palette van karton met frisse kleuren en designs.

CSC_3580
Serena heeft een palette ontworpen met een mooie shimmery bronzer, een metallic highlighter en een 2-tal matte eyeshadows. Een mooie combinatie vind ik zelf. Matte oogschaduws zijn een musthave in een palette. Het zijn allemaal warme kleuren en de bronzer is verdeeld in 3 kleuren, die afzonderlijk ook prima gebruikt kunnen worden als oogschaduw.

CSC_3536
Links de ‘honey glow’ highlighter, in het midden de 3 kleuren ‘glowing’ bronzer afzonderlijk geswatcht en als laatste de bronzer samengevoegd tot 1 kleur.

CSC_3541
Het palette bevat ook een klein kwastje. Persoonlijk gebruik ik deze kwastjes niet, maar voor de jonge meisjes onder ons is dit wel erg leuk. Tenminste Cato vindt het helemaal leuk dat er kwastjes in de paletten zitten. Het oogt compleet en het kwastje voelt zacht aan.

1
Wat een glow! Je ziet de gouden gloed er vanaf spatten. De highlighter is ook perfect voor in je ooghoek, bij je traanbuis.

2
De highlighter is in daglicht wat subtieler aanwezig en de bronzer vind ik zacht en geeft een warme glow.

CSC_3539
Links zie je ‘Sandelwood’ Eyeshadow en rechts ‘Cinnamon’. ‘Sandelwood’ is een warme donkerbruine kleur, die volgens Serena ook als matte bronzer gebruikt kan worden of om mee te contouren. ‘Cinnamon’ is een mooie terra-cotta perzikachtige kleur die goed te gebruiken is als ‘transition’ kleur.

3
‘Cinnamon’ in mijn crease, uitgeblend naar boven, ‘Sandelwood’ in de outer V en deels geblend in de crease. Op het bewegend ooglid de lichtste kleur van de bronzer en in de ooghoek highlighter ‘Honey Glow’ Onder het oog een warm koperkleurig oogpotlood gebruikt en beide oogschaduws gebruikt om dit te setten. ‘Cinnamon’ aan de binnenkant en ‘Sandelwood’ aan de buitenkant. Persoonlijk vind ik de pigmentatie op het oog wat minder, zeker van ‘Cinnamon’.

Serena heeft een blogpost geschreven waarin je het hele ‘achter de schermen’ verhaal en de tot standkoming van dit palette kan lezen. Erg leuk!

CSC_3574
Even een uitstap naar de lakken voordat ik jullie het Vintage Rose Palette ga laten zien.

CSC_3522
01 ´BE HAPPY + SMILE’ is een dekkende lak met een satin effect voor een semi matte finish.

CSC_3573  CSC_3572
Deze lak vond ik persoonlijk het minst prettig lakken. Een beetje stroperig en kreeg t niet mooi op m’n nagels. De lak vloeide niet mooi over op de nagel. Toen ik een foto maakte in de zon zag ik de mooie shimmer! Dat verraste me wel en heb over 2 nagels een topcoat aangebracht zodat ik er nog een beetje een decent close-up foto van kon maken.

CSC_3519
02 ‘HELLO BEAUTIFUL’ is rozé gouden ultra metallic lak en behoort bij het Vintage Rose eye Palette van Palmira.

CSC_3569
Met 1 laagje zo goed als dekkend, maar heb er toch een 2e overheen aangebracht. Het streept wel wat, maar dat zie je vaak bij metallic lakken.

CSC_352003 ‘All EYES ON ME’ is een nude kleurige lak met een gummy-effect wat een matte finish heeft.

CSC_3570
Ook al een lastige lak in gebruik. Ik heb het 2 keer van de nagels verwijderd, want iedere kwaststrijk zag je. Uiteindelijk heb ik het in 1 wat dikkere laag aangebracht en dat was het minst lelijke resultaat. Ben er niet kapot van, alhoewel ik het op de foto er wel weer grappig uit vind zien.

CSC_3521
04 ´SHINE BRIGHT´ ontworpen door Serena is een mint creamy lakje met een high gloss finish.

CSC_3560
Dekkend in 2 laagjes. Een lieflijk lakje met een frisse bite. In huis zachter van kleur door een drup grijs er doorheen, maar buiten spat tie van de nagels af!

Dan nu de beurt aan het ‘Vintage Rose’ palette van Palmira!

CSC_3577
Een snoepig palette met 5 zachte draagbare oogschaduw kleuren afgewisseld in matte, shimmer en highlight finishes. Een goede keus! Ook heeft het een eyeliner met nog een extra highlighter in een warme gouden kleur.

CSC_3578
Het eyelinerkwastje is mooi dun, die zou best nog wel eens kunnen werken. Niet geprobeerd trouwens, want heb het palette in bruikleen voor deze review en gebruik liever mijn normale kwasten.
De 5 oogschaduws van links naar rechts en van boven naar beneden:

‘shimmer on you’ een zilverkleurige highlighter met een touche of roze.
‘velvet rose’ een matte koele roze kleur mooi als transition kleur of voor op het ooglid.
‘charming mauve’ een prachtige mauve kleur, mijn favoriet van dit palette. kan mooi in de crease of op het ooglid voor een intensere look.
‘hazel eyes’ is een matte lichtbruine kleur, perfect als transition kleur.
‘earth & love’ een matte donkerbruine met een gouden shimmer erin. In daglicht zie je het niet, maar als de zon of kunstlicht het aanraakt komen de glittertjes tot leven.

CSC_3552
Alle oogschaduws op mijn hand geswatcht. In het echt komen zo mooier over. De pigmentatie vind ik echt wel een dikke voldoende, op het oog blijft het met een goede oogschaduwbasis prima zitten.

CSC_3575
De ‘secret key’ eyeliner is een gel-liner in een donkere paarstint. Niet intens zwart dus, maar kleurt wel mooi bij de oogschaduws. Het is afgedekt met een plastic velletje die je er weer op kan plakken. Zal niet heel vaak kunnen, dus ben wel bang dat het uiteindelijk uit kan drogen.

CSC_3555
‘hello glow!’ is een peach gouden highlighter en kan ook over een andere kleur aangebracht worden. Een hele mooie kleur!

4
Dan de ooglook die ik ermee heb gemaakt. ‘velvet rose’ op het ooglid en als transition kleur in de crease en naar boven uitgeblend (om er nog iets van te kunnen zien als ik de ogen open heb) Met mijn ‘hooded eyes’ verdwijnt de oogschaduw aangebracht in de crease volledig. In de outer V ‘charming mauve’ en dit deels geblend in de crease. Op het ooglid in het midden ‘hello glow’ en bij de traanbuis ‘shimmer on you’

Overall vind ik het onwijs leuke paletten en lakjes. De pigmentatie is een voldoende, heb betere in m’n stash maar de prijs is er natuurlijk wel naar en heel leuk. Kwaliteit/prijs verhouding is een dikke vette plus!
De lakken zijn niet mijn favoriet, maar de verschillende finishes en de gekozen kleuren passen helemaal bij deze limited edition.

6   5
Als je nog kans wilt maken op de paletten, dan moet je snel naar de winkel rennen, het gaat ongelooflijk hard!
Vandaag ben ik nog op jacht geweest naar ‘The Glow must Go On’ palette voor Lisanne Huiberts van fotobeautys (IG) en videobeautysnederland (YT) maar helaas, in Zoetermeer nergens meer te vinden. De rest trouwens wel en er zijn nog 2 andere paletten verkrijgbaar. Het ‘Touch Up To Go’ palette en het ‘Shape and Shadows Eye Contouring’ palette.


“Wat vinden jullie van deze Limited Edition en zit er iets bij wat je leuk vindt of al hebt gekocht?

Lots of Love,
Natas

Comments (4)

 • Pippi

  Wat een leuke en uitgebreide review!
  Natuurlijk heb ik alle lakjes gekocht. Na het swatchen op een nagelwiel heb ik alleen Shine Bright gedragen, want dat is een hele fijne en mooie lak. Alhoewel ik bijna nooit make-up koop (behalve nagellak dan) heb ik het palette van Serena ook meegenomen. En daar ben ik heel blij mee, want ik had nooit gedacht dat ik een bronzer zou kunnen gebruiken. Weg blush, hallo bronzer- ik ben al bijna bang voor het moment dat ik de pan raak!

  • Natasja

   Een bronzer is zo mooi! leuk dat je er zo blij en tevreden mee bent. Gaat hopelijk nog heel lang mee en er zijn daarna vast nog andere mooie bronzers te vinden.

 • YuSt

  Ik heb niks gekocht. Voordat het hier lag was het bij de DM al te koop.
  Ik heb er geen ‘mot ik hebbe’ gevoel bij.
  Leuke kleurtjes. En ook erg goed commercieel gespeeld. Nu al uitverkocht…

  • Natasja

   dat heeft zeker meegewerkt, de bekendheid van Serena. Ik heb het ook niet gekocht hoor, dit is van Cato, gekocht van haar verjaardagscentjes.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>