Het opruimen van je make-up stash is nou echt een klusje waar je de tijd voor moet nemen. Het is leuk om te doen, alle make-upjes gaan weer door je handen en je ontdekt weer spulletjes die je was vergeten. 

Toch zat ik er al een tijdje tegenaan te hikken en de plank met kastje eronder werd voller en voller. Als ik bedenk om iets op te gaan ruimen dan kwak ik tijdelijk maar alles neer in de veronderstelling dat ik het binnenkort toch ga doen, maar de praktijk is altijd net ff anders. Met de nieuwe spulletjes die ik de afgelopen 2 maanden heb gekregen met de StyleTone box was het echt tijd geworden. Ik wilde weer orde in de chaos!

14
Kijk nou toch eens wat een zooi. Het puilt aan alle kanten uit en het was niet eens meer fijn make-uppen. Nou heb ik niet een heerlijke plek om lekker te zitten, dat maakt het misschien ook wel minder aantrekkelijk om het geordend te houden. De enige ruimte wat over was in huis is nu de salon geworden, dus moet het doen met een plank, kastje eronder en een spiegel erboven in mijn slaapkamer.

13
De plank met m’n kwasten, mascara’s, oogpotloden en parfums.

15
Onder de plank heb ik mandjes staan. 1 voor oogschaduwpaletten, die er bijna uitvallen. 1 met blushes, highligters en bronzers en 1 met foundation en concealers. Rechts daarvan heb ik de bodylotions/butters en andere smeersels staan.

In het kastje onder de plank liggen m’n back-ups en nieuwe producten die liggen te wachten om gebruikt te worden. De afgelopen jaren heb ik meer beauty producten gekocht dan normaal en ik ben ermee gestopt om het direct te gebruiken. De kwaliteit wordt minder en je kan nou eenmaal niet alles tegelijk gebruiken. Voor mijn gezicht merkte ik ook duidelijk dat mijn huid er niet vrolijker van werd al dat switchen tussen verzorgingsproducten en verschillende foundations.

Allereerst ben ik de lades gaan uitzoeken. De onderste la (het zijn er 3) zat vol met doosjes, verpakkingsmateriaal, die ik bewaarde voor de nog te fotograferen producten en zelfs boeken. De boeken hebben een andere plek gekregen en van sommige doosjes heb ik afscheid genomen. Leuk die doosjes, zonde om weg te gooien want je weet maar nooit waar ze goed voor zijn, maar het is ook niet altijd praktisch. Het neemt zoveel ruimte in beslag en ik moest simpelweg ruimte creëren.

1
In de tweede la liggen nu alle back-ups nieuwe verzorgingsproducten, van droogshampoos, douchegels, bodylotions, handcrèmes tot tandpasta en producten die ik niet zo vaak gebruik zoals maskers. De aankopen van februari in Winterberg konden er ook netjes bij, die stonden nog steeds deels in een tas. Hoe erg kan het zijn!

Daarna heb ik alles op bed gelegd wat op de plank stond en op het kastje. Alles wat ik dagelijks en regelmatig gebruik ging weer netjes terug.

9
Links op de plank staan de oogpotloden, lippotloden en eyeliners.

10
Daarnaast de kwasten en kijk er is ook weer ruimte voor de kwastenreiniger! Ervoor heb ik een klein mandje staan met mascara’s die ik ook flink heb uitgezocht.

11
Rechts daarvan een stoffen mandje (niet op de foto) met oogschaduwbasis, lipbalsem, eyeliner in een potje en nog meer kleine potjes en spulletjes. Daarnaast staan alle flesjes parfum.

Op het kastje staan de mandjes.

7
Die zijn goed onderhanden genomen. De oogschaduwpaletten die ik het meest gebruik mochten blijven. De rest is naar de bovenste la van het kastje verhuist. Veel meer overzicht en zoveel prettiger werken.

6
Bronzers, blushes, highlighters en poeders. Zonder graaien pakken wat ik wil gebruiken, zo fijn!

5
Primers, concealers en foundations, dat is me een zoektocht geweest zeg.. Geloof dat ik nu een foundation heb gevonden waar ik niet gelijk van onder de pukkels raak. Gebruik het alleen voor speciale gelegenheden, want dagelijks gebruik is een no-go voor mij (helaas).

12
Naast de mandjes staat de lichaamsverzorging en 2 rekjes met lipsticks.

4
Ben zo blij met deze rekjes! Pak er nu vaker een andere lipstick bij, ondanks dat ik mijn favorieten in mijn tas heb zitten. Lipstick doe ik vaak pas op als ik wegga. Thuis vind ik het niet zo prettig als ik nog wil eten en drinken, het heeft op mijn smalle lippen niet de langste houdbaarheid. Ben tegenwoordig wel into de liquid lipsticks, die blijven echt aanzienlijk langer zitten!

3
De bovenste la bevat de rest van de make-up. Links oogschaduws en daarnaast de blushes, poeders en highlighters die ik niet zo vaak gebruik. In het toilettasje zitten nog wat mascara’s.

2
Rechts nog wat lipsticks en wax strips voor het ontharen van mijn gezicht.

8
Zo ziet het er nu uit. Een stuk beter toch! Nu nog een mooie Alex kast, die staat al lang op m’n wishlist. Het is te doen hoor, maar ook niet echt handig al die losse bakjes en mandjes en volle planken. Het schoonmaken is een crime, nu ziet alles er weer fris en opgeruimd uit!

‘Geniet weer iedere dag van het opgeruimde hoekje in mijn slaapkamer en heb meer plezier in het opmaken. Herkennen jullie dat ook?’

Lots of love,
Natas

Comments (8)

 • Pippi

  Wat heb je veel! Je hebt het netjes ingeruimd, dat werkt vast veel makkelijker. Ik heb een mandje met spullen voor dagelijks gebruik beneden staan. Boven staan de spullen die ik eigenlijk weg zou moeten doen. Ik heb weinig make-up!

  • Natasja

   Van jaren sparen en ik hou er gewoon van. ben blij met alles wat ik heb en jij gaat het ook uitbreiden met je abonnement Styletonebox 🙂

 • Cerina

  Oh wat ben ik jaloers zoveel spullen! Dat heb ik niet eens hihi! Ik vind dat ook altijd heerlijk om alles op te ruimen je komt altijd dingen tegen die je kwijt was! Ik ga na de vakantie ook maar is beginnen en een nieuw systeem bedenken! X

  • Natasja

   haha ik ben dan al wat langer met make-up bezig dan jij 🙂 Jij hebt weer mooie luxe spullen van MAC, wat ik echt niet had op jou leeftijd! Een nieuw systeem is altijd fijn om te bedenken. Laat het me maar zien als je klaar bent, vind ik leuk!

 • Beautyjuf

  Wow, wat een enorme stash heb jij! Het ziet er nu erg netjes en overzichtelijk uit. Hopelijk kun je dit volhouden 😉

  • Natasja

   Haha, die van jou zal ook vast enorm zijn! Dat hoop ik ook, ga ik wel mijn best voor doen hoor!

 • Tam

  Mooi! Lekker is dat om heel af en toe lekker op te ruimen.
  Ik heb mijn make up gedownsized, met andere woorden, ik heb bijna alles weggedaan, wat ik een maand lang niet heb aangeraakt. Alles wat nog vers en onaangeschonden was heb ik mee naar school genomen en leerlingen mochten daarin graaien.
  Ik verzamelde teveel, kaarten, make up , nagellak.. En van mijn make up kon ik afstand nemen. Niet alles natuurlijk hihi
  Gisteren mijn kwasten schoongemaakt, Sunlight zeep uitgeprobeerd. Da best ben ik achter gekomen, alles met een paar keer rondjes draaien in je handpalm weer schoon.
  Fijn weekend x

  • Natasja

   Oehhh wat zullen je leerlingen daar blij mee zijn geweest zeg! Wat lief van je! Het voelt idd heerlijk als alles weer fijn is uitgezocht en er schoon bij staat. Soms moet je er eens goed met de bezem doorheen gaan.. Heb net een reiniger van Real Techniques gekocht, maar deze tip ga ik zeker onthouden!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>