Onze brede straat heeft een mooi aangezicht met rijen bomen aan weerszijden. In het voorjaar, als alles weer groen en vol wordt, is dat prachtig om te zien. Ook de herfst is een favoriet seizoen, alle kleuren die tevoorschijn komen en de bomen laten veranderen…

Al jaren is er gesproken over het kappen van de bomen. Brieven die op de deurmat vielen en bijeenkomsten die bijgewoond konden worden. De Boomknuffellaars werden hier helemaal niet vrolijk van, maar zelf heb ik er niets mee gedaan. Dacht er wel over na hoor, het is toch een hele verandering, maar wie ben ik om het kappen van zieke bomen tegen te gaan? Ze worden niet zomaar weggehaald.

4
De afgelopen weken werden in de hele wijk de zieke bomen genummerd, zo ook onze boom, die pal voor de deur staat. Een tijdelijke afzetting, de takken worden verwijderd en binnen no-time ligt de boom op de grond. Wat gaat dat razendsnel en gecontroleerd.

Parkeer mijn auto altijd achter het huis en dit keer stond mijn auto voor het huis, omdat er geen parkeerplaats vrij was. Wat een mazzel had ik dat ik net op tijd wegreed, want met politie escorte en een sleutelmaker werden de auto’s verplaatst. De gemeente was vergeten het gebied aan te geven waar auto’s tijdelijk niet geparkeerd mochten worden. Sta je toch ff gek te kijken als je je auto de volgende ochtend niet ziet staan waar je hem hebt achtergelaten..

1
In plaats van een hoge boom, dit nu voor de deur. Vraag me af wat er verder nog mee gedaan gaat worden.

9  6
De bomen zijn prachtig, zeker in volle bloei, maar de bladeren die er vanaf komen en in mijn voortuin terecht komen, kan ik missen als kiespijn. Ben écht totaal geen tuinmens. Ja heerlijk zitten in m’n tuintje als het warm en zonnig weer is, maar tuinieren is niet aan mij besteed. Van deze ellende ben ik verlost, jeetje wat is het een klus om die bladerpartij op te ruimen. Van een netjes aangeharkte (voor)tuin, kan ik dan wel weer intens genieten.

8
en kijk, de sneeuwklokjes zijn ook weer zichtbaar. Die verdienen een mooi plekje in de tuin. Love sneeuwklokjes!

3
Deze rij bomen in de straat slinkt per dag, ga ze nog missen ook, want kan hier onwijs van genieten. Wat is de natuurlijk toch prachtig, in al z’n eenvoud, zelfs bomen die omgekapt zijn..

“welk jaargetij is jou favoriete seizoen om te wandelen en te genieten van al het moois wat de natuur je laat zien?”

Lots of Love,
Natas

Comments (2)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>