Valentijnsdag, is het een commerciële bende of een dag waar je toch wat mee doet?

Wat betekent Valentijnsdag voor jou? Voor mij is het een dag waarop je de mensen die je dierbaar zijn in het zonnetje kan zetten?? Commercieel of niet, ik houd ervan!
Ik kan het niet laten om een kaartje te kopen, met een klein cadeautje erbij, om te laten weten dat ik die persoon leuk en lief vind. Dat diegene veel voor me betekent en ik er ongelooflijk veel van hou. Natuurlijk, het kan iedere dag, daar heb je geen speciale dag voor nodig, maar waarom niet op deze dag?

IMG_6274
Vandaag ben ik bij vrienden, het hele weekend al trouwens. Één van die keuzes die vorig jaar zijn gemaakt, is dat ik 1 weekend in de maand met m’n kleintjes uit huis ga om Albert in alle rust te kunnen laten genieten van z’n kinderen.

Een samengesteld gezin kan heel leuk en gezellig zijn, maar ook heel moeilijk. We hebben moeten besluiten dat het voor ons niet meer mogelijk is om bij elkaar te wonen. Een verschrikkelijk moeilijke keuze! Pijnlijk, confronterend en ohhh zo lastig. Dit is niet iets wat je even besluit, daar is heel veel aan vooraf gegaan. Vertrouwen, veiligheid, liefde en genegenheid zijn o.a. de basis van een warm thuis. Als dat niet mogelijk is en de ruzies, spanningen, het beschamen van vertrouwen alles kapot maken dan komt het punt dat je moet kiezen voor je kinderen en als ouder zijnde sta je op de tweede plaats. Keuzes maken met je hart, maar ook met je verstand. Ze zijn niet altijd verenigbaar is gebleken en daarom ook zo verschrikkelijk moeilijk!

Toen we besloten om met elkaar een gezin te vormen hadden we, ondanks alle beren op de weg, ook het vertrouwen dat het ons wel zou lukken. Als er genoeg liefde is, dan overwin je alles was ons motto! Hoe fijn zou t zijn om met elkaar iets te kunnen vormen wat je leven verrijkt, want een relatie moet iets extra’s toevoegen in je leven. Je gelukkig voelen, speciaal zijn voor elkaar. Je kiest voor elkaar, in voor- en tegenspoed, daar ben ik me zeer bewust van. Het leven bestaat uit pieken en dalen, het kan niet altijd alleen maar leuk zijn. In slechte en moeilijke tijden moet je er ook voor elkaar zijn, juist dan!

We hadden ons les wel geleerd na beiden een huwelijk van 13 jaar die zoveel verdriet heeft veroorzaakt. Een echtscheiding is heftig, heel heftig, het zet je leven volledig op z’n kop. Zeker als je kinderen hebt is het één van de moeilijkste keuzes ever! Niets liever dan dat je samen oud en gelukkig kan worden, tenslotte kies je heel bewust voor elkaar als je in het huwelijksbootje stapt. Samen kinderen krijgen zorgt voor een verbintenis voor het leven, heel intens en prachtig als je samen een kindje krijgt, maar des te moeilijker als het niet meer gaat.. Het verdriet wat je zelf hebt is zo groots dat het bijna niet te verwerken is, maar het verdriet van je kinderen, komt daar als een mokerslag nog eens bovenop. Jaren van rouw volgen en als je dan iemand vind die er voor je wil zijn en de pijn verzacht dan is dat een stukje hemel op aarde.

Het was een bewuste keus om met elkaar verder te gaan, om onze kinderen te laten zien dat een verbintenis iets moois is en dat zij daar onderdeel van konden zijn. Want een relatie aangaan met iemand die kinderen heeft is nogal wat.. Je kinderen hebben het ook maar te doen met de keuze die jij maakt voor een nieuwe partner. Het heeft voor mij altijd bovenaan gestaan dat er ook een relatie opgebouwd moet kunnen worden tussen de kinderen en stiefouder (wat een verschrikkelijk naar woord is dat trouwens “stiefouders/stiefkinderen”)

Zo enorm belangrijk dat een ieder zich fijn en prettig voelt in een nieuwe samenstelling. Natuurlijk heeft dit tijd nodig, iedereen doet dit op z’n eigen manier en tempo. Het is des te pijnlijker als blijkt dat het toch niet mogelijk is..

IMG_6271
Vandaag ben ik dus bij vrienden, die een heel weekend voor ons hebben vrij gehouden en wat hebben we ernaar uitgekeken! Scott en Cato zijn dol op D&J. Ze logeren er ook graag en worden dan gruwelijk in de watten gelegd. De afstand zorgt ervoor dat als we elkaar zien, dit niet voor een gezellig uurtje is, maar minstens voor een hele dag en het liefst een weekend!

Mijn lieve vriendinnetje D is er één met een hart van goud. Ze heeft me er vaak doorheen gesleept de afgelopen jaren. Altijd een luisterend oor maar ook iemand die me wijst op zaken die je kan vergeten in alle ellende. Je even met beide benen op de grond zetten als het nodig is. Ze zet me een spiegel voor, laat me nadenken, geeft me advies en wijze raad en een enorme dosis liefde en vriendschap, ieder keer weer als we elkaar zien.

Ohh wat kunnen we ook enorm lachen met elkaar! Tranen biggelen dan over onze wangen en hebben er buikpijn van. De liefde voor motorrijden heeft ons bij elkaar gebracht. Hoe gek is het als je tijdens motorrijlessen, van je motor afstapt en je collega tegen het lijft loopt, die haar 1e motorrijles heeft! De verbintenis ontstond en werd alleen maar sterker en groter. Naar de sauna, een dagje gezellig op pad, een etentje op z’n tijd, een verrassingsdag voor elkaars verjaardag organiseren en nu een weekendje met open armen, in alle warmte ontvangen worden. Het mooiste vind ik nog dat mijn kleintjes zich ook veilig voelen bij zowel D als J. Zelf hebben ze geen kinderen, maar het zouden perfecte ouders zijn. Ze zijn de suikeroom en -tante die ieder kind zou moeten hebben. Eindeloos geduldig, begripvol, vol liefde en alle ruimte om te mogen zijn wie je bent, met al je beperkingen.

IMG_6275

Vandaag is het Valentijnsdag. Een dag die meerwaarde voor me heeft gekregen. Een dag waar meerdere Valentijntjes in het zonnetje gezet gaan worden. Die het zo ongelooflijk verdienen!

Niet alleen mijn Grote Valentijn die ik vanavond weer ga zien, maar ook mijn VriendenValentijns en mijn Kleine Valentijntjes.

“Wat betekent Valentijnsdag voor jou?
Ik wens jou en een ieder die je dierbaar is, een hele fijne Valentijnsdag toe!

Laat je hart verwarmen en geeft veel liefde en vriendschap terug.
Maak er een mooie dag van!”

Happy Valentijn!
Liefs Natas

 

 

Comments (4)

 • Tam

  Oh wat mooi en goed geschreven. Wat een heftige keuzes heb jij voor gestaan en ik vind het prachtig hoe jij denkt, voelt en kiest.
  Dat je een schat met een hart van goud had wist ik al en ik ben dankbaar dat ik je online ontmoet hebt. Fijne dag meis. X

  • Natasja

   Wat een lieve woorden Tam, doen me enorm goed! Het is zeker een heftige tijd geweest, maar nu weer de ruimte voor moois in m’n leven en dat voelt goed. Ben ook blij met jou en wat je me geeft met jou kaartleggingen steunt me enorm!

 • Pippi

  Waarom heb ik dit bericht gemist? Het is zo mooi geschreven, openhartig en vol liefde. Als er iemand is die iets extra’s verdient op de verder zo commerciële dag ben jij het wel.
  Goed dat je schrijft over delicate onderwerpen. De liefde voor je vriend en de kinderen spat er gewoon van af.

  • Natasja

   Ben blij dat je het toch nog gevonden hebt. Dank je wel voor je lieve woorden, doen me goed! Dit weekend was een fijn weekend en dat hebben we allemaal heel hard nodig. De vriendschap betekent veel voor en dat dan op deze dag mogen delen is heel speciaal.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>