Ik voel me slecht vandaag, heel slecht..

Zwak ben ik, heel zwak..

Na de zomervakantie ben ik gestopt met roken.
Het is 22.00 uur en ik zit onder de afzuigkap, met een sigaret in m’n ene hand en mobiel in de andere.. Te genieten van blogs lezen, Instagram, FB & YouTube Dik zwart hart
Het fijnste uurtje van de dag. De kinders liggen in bed en ik stop met waar ik mee bezig ben. Even bijkomen van alle hectiek. Nu is het tijd voor mezelf. Tijd voor elkaar. Hoe laat hij ook thuis komt, dit is gezelligheid. Bakkie thee, bijkletsen, lachen, belevenissen horen en/of vertellen, dingen delen, discussiëren, borreltje op z’n tijd, wat te snoepen er soms ook nog bij en één van de lekkerste sigaretten van de dag…
Jeetje wat is dit lekker!Lachebekje met open mondLekkerbekje
Gossie wat baal ik van mezelfVerward gezichtjeBedachtzaam gezichtje
Stoppen met roken betekent NIET roken. Ook niet één sigaretje..Morgen ga ik het anders doen, het wordt hoog tijd dat m’n goede voornemens worden omgezet in daden. Te beginnen met WEG SIGARET!! Hallo fruit en gezond snacky tussendoor, ja Hey! Afvallen, ik zeg t maar gewoon: Afvallen is nr 2, dus Hello!!  Healthy LifeLachebekje met open mond en koud zweetstoppen-met-roken-1024x1013
Goede voornemens: Whoe.. Pittig hoor!Het is toch echt tijd. Ik schrik gewoon van mezelf als ik in de spiegel kijk. Ken je dat gevoel: dat je zelfbeeld afwijkt van je spiegelbeeld? Ohh ben ik zo dik?!Het is om te huilen, maar eigenlijk om te lachen. Je beseffen dat je het zelf hebt gedaan.. blijven snoepen terwijl je wilt afvallen. Te vaak een maat te klein uit het rek pakken en je verbazen dat je toch echt een grotere maat nodig hebt, zwaarder bent dan je zou willen toegeven. Een sigaretje meeroken terwijl je gestopt bent. Zo werkt het niet. Zo kom ik er nooit vanaf. Ik moet nu gewoon stoppen. De knop MOET om!

Hoe moeilijk kan t zijn? Het is gewoon pure wilskracht. Echt hoor, Pure Wilskracht. Zwak vlees kennen we niet, dus hop! Schop onder je ass en Go!!

Ohhh wat vind ik dit moeilijk! Ik geniet er zo van, echt hoor, Genieten in t kwadraat. Een vette 10 plus ++Een sigaret associeer ik ook met gezelligheid. Ze zeggen wel eens: “de gezelligste mensen staan buiten”. Een sigaretje roken geeft je ook een rustmoment op de dag. Als je dat ook nog eens met  een ander doet, is dat vaak gezellig. Dat ga ik toch zo missen! Uitkijken naar het rustmomentje. Druk bezig zijn en denken, straks.. als dit af is.. dan doe ik er 1-tje..Als niet roker zeg je dan natuurlijk: “Dat kan ook zonder sigaret” Dat is ook zo! Zo waar! Nou kom op dan!!

Waarom ben ik dan toch zo zwak?
De tweestrijd die in mij woedt is soms zo groot. Verstand en gevoel, liggen soms mijlen ver uiteen. In dit geval:  hand in eet- of rookstand, terwijl ik dat helemaal niet wil. Mijn hoofd communiceert gewoon niet meer met m’n lichaam. De communicatie middelen ontbreken.. Dat is toch zwakte, kom op zeg!
Iedere avond neem ik mij voor om niet meer een sigaretje te roken. Vanaf morgen is t over met dat gezanik. Ik ga gewoon stoppen, weg tweestrijd, weg zwakte.
Zou dat m’n sterrenbeeld zijn, bedenk ik me ineens? Tweestrijd? Ik ga dat eens opzoeken, lijkt me best interessant.
En natuurlijk ook het snoepen laten en gezonder eten,
natuurlijk, laten we dat niet vergeten., ohh dearestGrijnzend gezichtje met lachende ogenLachebekje met open mond en koud zweet
Welkom Healthy Life
Welkom..
Hebben jullie nog tips voor me? Ohh help me alsjeblieft om dit vol te houden. Heb jullie steun nodig!
Wish me luck!Veel liefs Natas

Comments (8)

 • Sherry

  Erg goed geschreven. Je bent niet zwak.

 • YuSt

  Doen!
  En vraag anders hulp van anderen, de beste coaches zijn je virtuele vrienden en je kinderen! Maak het leuk, beloon jezelf. Maak een kaart, plak stickertjes! Volle kaart is een MAC lipstick!
  Of in mijn geval, elk niet gerookt pakje is een lakje!
  Succes! Je kunt het.

  • Natasja

   Dat is ook een goed idee zeg! Een beloning voor het niet roken, dank voor je lieve opbeurende woorden. Doen me goed!

 • Tam

  Ik ben ook nog steeds niet gestopt met roken dus geen goede tips. Mijn zusje zei dat ik niet moest denken dat ik ga stoppen voor eeuwig maar voor nu.. hahah ook dat lukt niet
  Wens je wel veel succes, moed en kracht meis xx lfs

  • Natasja

   Dank je wel Tam, heb ik hard nodig.. Hou je op de hoogte en ik hoop dat het jou ook eens gaat lukken!

 • Pippi

  Je beschrijft de momenten dat je wilt roken zo goed! Zelf rook ik niet meer, als geef ik toe dat ik het de laatste jaren wel heb gedaan toen ik in de put zat. Één sigaret maar, want eigenlijk vond ik het vies en moest ik ervan hoesten.

  Ik wens je heel veel succes met stoppen. Fruit kan echt helpen. En wat dacht je van een goed boek? Beloon jezelf maar met iets moois als je weer een mijlpaal gehaald hebt.

  Trouwens, jij en zwak? Alleen omdat je een peuk gepakt hebt? Ik vind je een hele sterke vrouw en ik weet dat ie het kan!

  • Natasja

   Wat ontzettend lief Ellen, hartverwarmende woorden die me zo ontzettend goed doen! Weet dat ik me veel beter ga voelen en meer energie zal krijgen. Daar moet ik me aan vast houden als ik een zwak moment krijg. Wat goed dat jij er vanaf bent gekomen!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>