Ja echt, ik ben door de knieën gegaan van het weekend.. Shame on me! Had me nog zo voorgenomen om het NIET te doen. Maar ja.. kon t gewoon niet laten. Peper- en kruidnootjes zijn gewoon mijn guilty pleasures.
Ieder jaar verbaas ik me er weer over, na de zomervakantie kom je ze al tegen in de supermarkt. Die heerlijke zakken pepernoten en kruidnootjes, ohh wat zijn ze lekker! Maar het duurt nog ruim 2 maanden voordat die Goede Man in het land komt!! Waarom Nu Al? Waarom??

2015-09-07 19.30.18

Ik had me echt voorgenomen om het niet te doen, Eén van mijn goede voornemens, waar ik het in mijn artikel New World! over had is dus stoppen met snoepen (eigenlijk minderen, want stoppen kan ik echt niet). Ik snoep echt véél te véél. De hele dag gaat het goed, maar ‘s avonds bij de thee ga ik voor gaas. Geef de schuld vaak aan Albert, die snoept graag ‘s avonds en ik neem me dan altijd voor om niet mee te gaan doen. Hou dat best een tijd vol, maar dat geknaag naast me maakt me zwak, zo zwak dat ik denk: ééntje, dat kan wel. Voordat ik het weet gaan er hele handen naar binnen en ohh wat voel ik me slecht daarna. Zo slecht dat ik nu eindelijk mezelf zover moet krijgen om het niet meer te doen. STOPPEN met dat gevreet. STOPPEN met ongezond voedsel en me beter gaan voelen.
Lekkerder in mijn vel, want weet zeker dat stoppen met snoepen ervoor gaat zorgen dat ik kilo’s kwijt raak, kilo’s waar ik nu zo ontzettend van baal.

In het geval van Pepernoten kan ik hem niet de schuld geven, hij houdt helemaal niet van pepernoten. Voel me wel wat minder schuldig, als ik met kruidnootjes op m’n schoot naast een grote bak met M&M’s zit, waar ik dan gelukkig vanaf kan blijven. Dat scheelt weer een hoop calorieën, want een speculaasje mag van Sonja Bakker en mijn geliefde kruidnootjes zijn gewoon gemaakt van speculaasjes..

2015-09-07 19.22.11
Die van Bolletje zijn toch echt wel het aller-allerlekkerst, vooral de pepernoten. Geen enkel andere pepernoot vind ik lekker, alleen Bolletje. Die zijn nog lastig te verkrijgen hoor! In begin wel, maar later is het zoeken geblazen. Je begrijpt dat het niet bij 1 zak blijft, de aankomende maanden zal ik geregeld een zakje meenemen.

2015-09-07 19.21.48
Dan de Kruidnoten, die zijn echt niet aan te slepen! Die gaan in grootverpakking hoppa m’n kar in. Geliefd bij de kinderen, lekker soppen in de thee, of smelten op je tong met een slok thee erbij. Regelmatig gaat een zakje mee naar school, i.p.v. een koekje, iedereen blij.

2015-09-07 19.30.27
Waarom ben ik overstag gegaan? Nou dat zal ik je vertellen. Cato, mijn lieve prachtige dochter, is in de ban van Sinterklaas. En dan bedoel ik IN. DE. BAN.!!! Ieder jaar staat vanaf september haar leventje op z’n kop. Zodra de eerste Pietjes gespot worden komen de vragen. Van het weekend waren we samen, de andere kinderen waren bij hun andere ouder en ik dacht laten we het gezellig maken zaterdagavond! Lekker met een theetje en …. 🙂 Ik doe haar en mezelf er echt een plezier mee en dan geniet ik dubbel.

Cato is 12 jaar en heeft PDD-NOS, een aanverwante van autisme, daarnaast is ze ook een zeer moeilijk lerend kindje. Het is niet altijd makkelijk maar de verwondering die ze kan hebben is prachtig! Zo puur en groots. Ze heeft me al veel geleerd, die lieve, kleine, grote meid. Het loslaten is echter een ‘big issue’. Denk je dat ze Sinterklaas even voor zich uit kan schuiven? Nou, dacht het niet!

Jullie zullen wel denken 12 jaar en dan nog geloven in Sinterklaas? Nou daar is wel wat aan vooraf gegaan hoor. We zijn nu 3 jaar bezig om Cato te overtuigen dat Sint niet bestaat. Kon haar ook niet langer in die waan laten, al haar klasgenootjes wisten wel beter, maar dat was nog niet makkelijk. Cato wil er simpelweg gewoon niet aan. De teleurstelling is te groot, HET feest mag niet verknald worden. “De cadeautjes moeten gewoon van Sint komen mam, jij mag ze niet kopen”
Boos dat ze was toen ze hoorde dat niet Sint, maar ik de cadeautjes had gekocht.  Een hele lijst met briefjes, tekeningen, schilderijen, cadeautjes die ze ooit heeft gegeven/gekregen passeerde de revue.

Ja, het is toch echt zo Cato..
Nee, ik vind het ook niet leuk..
Ja, het is veel leuker als de Sint cadeautjes meeneemt uit Spanje..
Nee, Luisterpiet loopt niet iedere avond over de daken..
Nee, de briefjes in je schoen zijn niet door de Sint geschreven..
Nee, Amerigo heeft het water niet opgedronken en de wortel opgegeten..
Ja, die heb ik weggehaald toen jij lag te slapen..
Ja, ik begrijp heel goed dat je dit écht NIET leuk vind..
Uhhhh het schilderij wat jij voor Sint hebt gemaakt?? Waar die nu is?? Uhhh die hangt.. ligt.. uhhhh… Nee het schilderij is echt wel ergens hoor! Die heb ik écht niet weggegooid!
Alsjeblieft, wees niet boos op me!!

Wat Nu? Gaan we dit jaar dezelfde riedel krijgen? Ohh ja hoor, wat Cato betreft gaan we gewoon weer van vooraf aan beginnen. Nou, dacht t effe niet, niet dit jaar, nu gaan we het anders doen en we hebben de oplossing eindelijk gevonden!

We doen gewoon of Sint bestaat 😀 Niks, Sinterklaas bestaat niet! Sinterklaas, die Goede Lieve man komt gewoon, net als ieder jaar, cadeautjes brengen. Door de schoorsteen, (die we niet hebben) en ja, je mag gewoon je schoentje zetten.

Weg teleurstelling, probleem na jaren opgelost! Een blije Cato in huis en JA we weten heus wel dat Sinterklaas niet bestaat, we doen gewoon alsof. High Five Cato! Wat een heerlijkheid! Het leukste feest van het jaar, vieren wij zoals het hoort, met alles erop en eraan.

Maarre Cato..  Ja mam? Zullen we afspreken dat we het per dag max 2x over Sinterklaas gaan hebben?

Comments (4)

 • Pippi

  Ja, in september liggen ze alweer in de winkel. Zodra de Sint zijn hielen gelicht heeft, komen de kerstversnaperingen en net na oud&nieuw komen de paaseitjes weer. En aan die eitjes ben ik nou verslaafd 🙂
  Toen MIka twee of drie was vroeg hij of de Kerstman bestond. “Wat denk je zelf?” was mijn laffe antwoord. Nou, hij dat van niet. Tja, toen heb ik verteld dat de Kerstman een verklede vader was, net als Sinterklaas, dat de Paashaas niet bestaat en dat ik de Tandenfee was. Want ik wilde niet tegen hem liegen.
  Jarenlang keek hij me aan als andere kinderen hysterisch werden als het over de Goedheiligman en de Pietjes ging. En toch…. hij heeft wel een keer gezegd dat hij het wel jammer vond dat hij het wist. “Zullen we dan maar doen alsof hij bestaat, mam?”

  Cato, geniet maar lekker van de Sinterklaasfeestelijkheden. Het is hartstikke leuk om in de Sint te geloven. Als ik boeken lees is het ook net alsof ik de hoofdpersonen zie lopen hoor.

  • Natasja

   Die Mika! Zou dat snoetje wel hebben willen zien, want dat moet best gek voor m zijn geweest als andere kinderen stonden te jubelen 🙂 Ik ben zelf zo dol op het Sinterklaasfeest, dat ik de kinderen jaren mee heb genomen in het grote feestgebeuren. Genoot en geniet er nog steeds intens van! We vieren het nog steeds met mijn familie, ook al doen we nu het dobbelspel, maar stiekem vind ik de surprises het leukst.

 • Marrie

  Was dit jaar reuze gezellig vooral voor mijn kleindochtertje,Ja Cato gelooft nog in de Sint maar we spelen gewoon mee en genieten zo van 5 december .???

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>