Vanmorgen toen ik opstond had ik grootse plannen. De was (de eeuwige was… zucht….) had zich opgestapeld tot een immense berg, met een stuk of 3 volle wasmanden ernaast, eronder en ook nog een vrolijk droogrek vol. De wasmanden naast de wasmachine en nog een restantje wintersport kleding uit de koffer, lag ook op me te wachten om gewassen te worden.  Dat werd dus klus prioriteit nr 1. Dan heb ik het niet over alle andere prioriteiten, die zich in rap tempo opstapelen sinds de vakantie..
Voordat je het weet haalt de tijd jou weer in. De tijd die eeuwig aan je trekt en van je verwacht dat er van alles moet worden gedaan. Het vakantiegevoel van vorige week, zou zomaar tussen de vingers doorglippen. Opgeslokt worden door alles dagelijkse dingen, wat begint bij de wekker om 6.50 uur.

Chaos om me heen is vaak ook chaos in mijn hoofd..Chaos die me jarenlang geteisterd en achtervolgt hebben. Dat, waarvan ik gezegd heb, dat het dit jaar geen invloeden meer mag hebben. Dit jaar is voor mij. Dit jaar, is het jaar waarin ik mijn hart volg en me niet laat leiden door wat moet, of zou moeten van mezelf.

IMG_6655    IMG_6654

Met een bak koffie in de hand, net Catootje weggebracht, hoorde ik een whatsappje binnenkomen. Check, check en ja hoor een onweerstaanbare uitnodiging om een bakkie koffie te gaan drinken met m’n nichtje B. B zie ik veel te weinig, ze heeft het eeuwig druk met haar biologisch café restaurant Logica in Leiden.
Onwijs leuk restaurant trouwens! Mocht je in Leiden zijn, dan is een bezoek zeker de moeite waard. Nou dat was heel gemakkelijk switchen van prioriteit 1 naar prioriteit !

Een bakje koffie werd een lunch. Ik zou B bellen als ik in de buurt was.

Snel een ontbijtje maken, de lunch voor Cato ook nog, inclusief gymtas, maar eerst make-uppen. Was ik vandaag niet van plan geweest, had alleen wat mascara opgebracht, maar dat moest wel wat meer worden. Omkleden had ik geen zin in, sloeg een sjaaltje om me nek, spoot nog wat parfum op en klaar om te gaan.

Catootje ophalen van paardentherapie, naar school brengen en helpen met omkleden voor de gym. Wat is het toch heerlijk aandoenlijk, om met een stelletje meiden met een beperking, in de kleedkamer te staan.
De een onder de douche, de ander wachtend met alleen een fles zeep in de hand en nummer drie die vraagt waar je vandaan komt. Waar Cato is geweest en waarom. Zonder schaamte, in je nakie een kletspraatje houden en verder gaan met het verhaal, waar je vorige week bent gebleven. Heerlijk! Wat zijn ze toch onschuldig, maar ook zo enorm zorgelijk en extreem kwetsbaar. Het moet je roeping zijn om voor de klas te staan, respect voor de leerkrachten, echt.. maar wat zijn het toch bijzondere mensen. Mensen om van te houden, zo puur, zo intens, zo echt.

IMG_6649
De lunch was zalig. Heerlijk bij Bagels & Beans gegeten. De avocado bagel is zo lekker en het was lang geleden dat ik bij Bagels had gegeten. De tijd vloog, wat is het toch gezellig om bij te kletsen en je leven even met elkaar te delen. Genoot er echt van en alles thuis, daar dacht ik gewoon lekker niet aan.

‘s Middags is altijd druk. Catootje van school halen, boodschapjes doen, Pip van tevoren nog even snel uitlaten. We hadden zin in wat lekkers bij de warme chocolademelk met slagroom en Cato koos de roomsoesjes, Mmmmmmm ook al zo lekker. Het begon aardig op een verwenvrijdag te lijken.

IMG_6653
Voor het eten nog even snel Pip uitlaten. Ze is niet zo lekker vandaag en een kort loopje in de regen is meer dan genoeg. Het wordt weer fijner buiten. Langer licht, de bolletjes steken hun kopjes de grond uit en het begint te bloeien en kleuren. Wordt er zo vrolijk van. Merk dat ik de winter minder fijn vind. Verlang naar de lente, al dat moois wat weer gaat bloeien, de kleuren die terug komen. De warme zon die vaker gaat schijnen..

IMG_6670
Ze narcissen hangen nog treurig naar beneden, maar stralen al zoveel. Kijk nou toch eens wat mooi..

Met de was is het toch nog goedgekomen, heerlijk als je alle manden hebt weggewerkt en het opgeborgen in de kast ligt. Deze dag was weer een fijne dag. Een dag wat me meer heeft gebracht dan verwacht. Het voelt zo goed om te doen wat fijn is en waar we behoefte aan hebben. Heerlijk languit op de bank met tablet, ipod en gsm. Fruitje, chipjes en gezellig kletsen. Wat hebben we hiernaar verlangt en ik geniet er zo van. Mijn hart heelt, m’n lijf komt tot rust en de dagen worden steeds mooier..

IMG_6671Dat het inmiddels 23.32 uur is maakt me niks uit, maar het is wel tijd om mijn laptop dicht te slaan. Nog even genieten van manlief voordat het tijd is om mijn bedje op te zoeken.

Ik wens jullie morgen een fijne dag toe!

Lots of Love,
Natas

Comments (8)

 • miriam

  Wat schrijf je toch leuk! Heerlijk om te lezen. Fijn weekend meis. Dikke kus

  • Natasja

   Altijd zo leuk om te horen! Dank je wel lief vriendinnetje en jullie ook een fijn weekend!

 • Pippi

  Jeetje, wat heb je veel gedaan! De huishoudelijke klussen zijn natuurlijk een noodzakelijk kwaad. Heb zo genoten van de beschrijving van je andere bezigheden. Je hebt oog voor de mooie dingen om je heen. Fijn, want je hebt een heel druk leven.
  Dikke knuffel, xxx

  • Natasja

   Dit is nog wel een dag waarin ik minder heb gedaan dan normaal, maar wel een hele fijne dag!

 • Marrie

  Wat was het weer fijn om je verhaal te lezen, lekker ontspanning met je nicht en toch nog al de dingen gedaan die je wilde doen dat is toch heerlijk moet kunnen allemaal dat verdien je zeker liefs je mam XX

 • chucky1012

  De lunch ziet er heerlijk uit 😉

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>