Zondag is bij uitstek een dag waarop je meestal rustig op staat, wat uitgebreider ontbijt en de dag vult met waar je behoefte aan hebt. Een chill-dag, een gezellig afspraak met vrienden/familie of helemaal niks doen, dat kan natuurlijk ook!

Vandaag ging m’n wekker vroeg af, dat gebeurt zelden op zondag, maar had er dit keer behoefte aan…

Behoefte om mijn ouders te vergezellen naar de kerk. Dit weekend hebben we met z’n 3-tjes bij mijn ouders gelogeerd. Van huis uit ben ik opgegroeid met de kerk, maar doe er zelf weinig meer aan.

Mijn lieve moeder is een vrouw die leeft met God. Zich bewust is van Hem en probeert te leven met zo min mogelijk zonden. Dat dit ongelooflijk moeilijk is beseft ze maar al te goed, maar ze doet er wel haar stinkende best voor! Hartverwarmend mooi vind ik dat en heb er ook respect voor.

Geloven doe ik zeker en samen met Cato bid ik nog elke dag als ik haar naar bed breng. Toch trekt het me niet om iedere zondag naar de kerk te gaan. Voor mij is dit ook niet een essentieel onderdeel van geloven. Geloof in God komt vanuit je hart, uit zich iedere dag in wat je doet, hoe je in het leven staat en wat je voor je medemens doet en betekend.

8
Vanmorgen was het een jongerendienst en het deed me wat. Liet me stilstaan en nadenken over het geloof en met name wat je verwacht en wat je ervoor doet of wilt doen.

Heb het van dichtbij meegemaakt dat ‘moeten’, ‘verplichting’ en ‘in de pas lopen’ Het kan het geloof een hele andere wending geven. Alsof het voor de buitenkant bedoeld is en dan zeker ‘wat een ander vindt en van je verwacht’ Daar wordt je alleen maar ongelukkig van, want het geloof komt vanuit jezelf en ben er van overtuigd dat God het ook zo bedoeld heeft.

9
We kregen kaarten mee, om te versturen naar gedetineerden in binnen- en buitenland. Mensen die het (meestal) verdiend hebben om vast te zitten. Sommige zijn eenzaam en hebben weinig tot geen contact met de buitenwereld. Aan het kaartje zit nog een extra kaart, die bedoeld is om gebruikt te kunnen worden door de gedetineerde. Mooie gedachten en we hebben er een aantal mee naar huis genomen.

Wat was het prachtig weer vandaag, net als gisteren! Na de koffie hebben we een heerlijke wandeling gemaakt van ruim 4 kilometer.

Filmpje Pippi

Pip heeft er ook enorm van genoten! Die had overduidelijk de lentekriebels, want alle hondjes die ze tegen kwam vond ze leuk, op de hele grote na dan 🙂
Spelen, de kindjes in de gaten houden en vooral volgen!

7   6

1   2

4   3

Natuurlijk moesten er ook swatchfoto’s gemaakt worden. Alvast een sneekpeak van wat gaat komen deze week.

2

En de bloemetjes lonkten ook naar me..

10

Het was een hele fijne dag, wat een zonnetje wel niet me je kan doen en familie natuurlijk.
De allerliefste ouders, die altijd voor ons klaarstaan.

Love you pap en mam!

Lots of Love,
Natas

 

Comments (6)

 • Marrie

  Leuk om te lezen en vind het fijn dat je genoten hebt, het was een fijne dag en de wandeling met jullie was heerlijk met het zonnetje een voorproefje van de lente,jullie zijn schatten ???

  • Natasja

   Het was zeker heerlijk weer! Genoten hebben we allemaal en zin in de lente hebben we helemaal!

 • Tam

  Mooie woorden over geloof .
  En yay je mooie bloemfotos.
  Dank je voor een kijkje in je zondag xx

  • Natasja

   heel graag gedaan Tam, dat jij ook maar een fijne zondag mag hebben XX

 • Pippi

  Prachtige foto’s en zo’n schattig filmpje van je lichtvoetige Pippi. Wat speelt ze lief. Als BAM en Blaze spelen maakt Blaze veel geluid om BAM te lokken. Ze spelen lief, maar wel wat lomp. Daar moet geen Pippi tussen gaan trippelen.

  Mooi stukje over het geloof. Mijn moeder gelooft ook, rotsvast. Vroeger irriteerde me het een beetje als ze zo lijdzaam deed als ze werd vernederd door haar familieleden. Nu zie ik dat karma inderdaad een rol speelt- niemand heeft het zo goed als mama.

  Een hele fijne week, lieverd.

  • Natasja

   Geloof er ook heilig in dat het iets goeds brengt. Fijn voor je moeder, en jou natuurlijk, dat het goed met haar gaat, zo belangrijk! Haha denk dat Pip helemaal verzwelgt tussen de stoere heren 😀

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>