Het is 9u, Catootje net naar school gebracht en loop met Pippi over straat. Het is koud! 3 graden en vanmorgen m’n ruiten moeten krabben.
Loop met m’n mobiel in m’n hand en  check social media, met 1 oog op Pip gericht. Ze is blij en kijkt me vrolijk aan, ze maakt me gelukkig, echt gelukkig!

Onnadenkend loop ik als een sul achter Pip aan door een poortje en blijf hangen achter een Spinnenweb.
Archhhhh Spider-Man!Ohh wat gruwel ik van spinnen en vooral in m’n nek. Moet een stuk op 8 spinnenwebben ontwijken en halverwege vraag ik mezelf af waarom ik toch door ben gelopen? Tjonge! Teruglopen heeft ook geen zin en kruip door.

IMG_4929

Mijn gedachten dwalen af en bedenk me wat ik allemaal moet doen, wat ik allemaal wil doen.. Betrap mezelf erop dat ik zo geniet van (bloemen)foto’s maken, ze plaatsen op IG en de reacties te lezen.  Een blog schrijven, er een paar te lezen. Het zou eigenlijk beter zijn om de badkamer te soppen, rekeningen te betalen, was te draaien en strijken.Maar ik doe t niet en kies soms voor mezelf. Ik heb t gewoon nodig, blij worden, gelukkig zijn met ‘Ik’,  investeren in ‘Ik’.
Het wordt zo vaak vergeten en ik heb dat ook jaren gedaan. Jaren van overleven, druk zijn met, zorgen voor, zorgen maken om, zorgen maken over, regelen, verwerken en geen tijd voor jezelf. Nu is het tijd om te genieten en doe het dan ook.

Ik voel me er schuldig onder maar geniet er ook van. Lekker tegenstrijdig, maar het voelt wel zo.
Na een dag van minder verplichte taken en meer leuke keuzes neem ik me steevast voor om t morgen anders te doen. Morgen ga ik het beter doen, echt! Natuurlijk lukt t me soms, maar vaak ook niet en nu ik daar zo over nadenk, boeit t me niks. Even geen schuldgevoel, geen stress.  Gewoon ff  ‘Ik’.
Vandaag ga ik streven naar 50% taken en 50% keuzes, das een mooie verdeling 🙂
Herkennen jullie dit, hebben jullie dat ook wel eens? Waar voel jij je dan schuldig om? Laat t achter in de comments, zou ik leuk vinden!
Wens jullie een hele fijne dag!
Liefs Natas

Comments (5)

 • Pippi

  Dat schuldgevoel ken ik helemaal niet en dat kan je ook aan mijn huis zien. Maar we zijn er nooit ziek van geworden en niemand is allergisch voor huisstof. Gelukkig maar.

  Omdat er dingen zijn die ik moet doen, neem ik daarnaast veel tijd voor mezelf. Met BAM wandelen, wassen en strijken, afwassen en altijd weer op de fiets stappen omdat er opeens iets nodig is zet ik mooi tegenover lekker bloggen en lezen.

  Sinds ik me door niemand wijs laat maken dat een schoon huis ook een opgeruimd hoofd hoeft te zijn ben ik erg gelukkig en lees ik veel mooie boeken.

  • Natasja

   Dat is fijn zeg! Benijd je wel hoor, het gaat me inmiddels makkelijk af, maar levert ook inwendige strijd op. Aangezien ik altijd wel bezig kan zijn, pak ik de momenten als ik er behoefte aan heb en het voelt goed!

 • Marrie

  Geniet maar van de mooie dingen voor je het vergeet gaat alles aan je voorbij,en werken kan ook een andere keer.
  Ik ben gelukkig zoals je nu denkt geniet maar dat heb je zo nodig

  • Natasja

   Zo is t mam! Ben ook blij dat ik het nu kan. Heb t ook zwaar nodig en voel me iedere dag beter worden. Soms moet je je bewust zijn van de stappen die je zet en dit is er 1 van:-)

 • Marrie

  Geniet maar van de mooie dingen voor je het vergeet gaat alles aan je voorbij,en werken kan ook een andere keer.
  Ik ben gelukkig zoals je nu denkt geniet maar dat heb je zo nodig

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>