Er is 1,5 jaar geleden een nieuwe wereld voor mij open gegaan en ik zit nog steeds middenin een roes. De roes van beauty, nails & skincare. Ongelooflijk wat er op dat gebied te ontdekken valt en de nieuwe producten en ‘musthaves’ blijven maar binnenstromen! Een ontdekkingstocht waarin ik me, met veel plezier, heb gestort en ik geniet er tot op de dag van vandaag nog steeds intens van. Benieuwd naar mijn nieuwe wereld? Lees dan vooral verder!

Als een dolle dwaas ben ik producten gaan kopen en uitproberen, want als iemand lyrisch was dan werd ik het ook! Wat een tegenvaller was dat soms zeg, wat voor iemand een geweldige nagellak of foundation is, hoeft voor mij natuurlijk helemaal niet op te gaan. Een ontdekking van mijn eigen huid, nagels, gezicht, kleur en type is zo leuk, maar ook best lastig, ben ik inmiddels achter. Afgelopen tijd heb ik veel geleerd en er valt nog zoveel meer te leren!

Na 20 jaar in de financiële wereld te hebben gewerkt was het tijd voor verandering. Niet alleen op zakelijk gebied, maar ook privé wilde ik wat anders. Had geen voldoening meer en ging eens om me heen kijken wat ik nou echt leuk vond! Dat ik met mensen wilde werken was overduidelijk. In de recessie was ik mijn baan verloren en ohhh wat miste ik mijn contact met collega’s! Het was heerlijk om thuis te kunnen zijn voor mijn kleintjes, die genoten net als ik, maar echt tevreden was ik niet. De onrust, het zoeken naar, ontevreden gevoel, waarom toch?? Blij zijn met wat je hebt (en dat is véél) was er niet bij. Dat maakte me nog ongelukkiger, zat mezelf gewoon gruwelijk in de weg met m’n schuldgevoel omdat ik niet tevreden kon zijn.

De opleiding tot nagelstyliste was een grote stap! Een totaal andere kant op, waar begin ik aan!! Vol enthousiasme begon ik aan een nieuw avontuur. Een avontuur was het zeker, want ik had welgeteld 10 lakjes in de kast staan. In de kast staan ja, want gelakte nagels vond ik altijd ZO prachtig… bij een ander… Als ik het zelf droeg was ik me er altijd zo bewust van en voelde ik me niet altijd op mijn gemak. Zo van: “daar heb je Natas MET gelakte nagels” Nu kan ik niet meer zonder en voel ik me “naakt” zonder gelakte nagels 🙂

Waarom dan een opleiding tot nagelstyliste zou je denken? In 2013 zijn Albert (mijn partner) en ik naar New York geweest.

DSC00350 IMG_2676

Daar kocht ik mijn eerste O.P.I en Essie lakje en ik was verkocht. Wat een verschil met andere lakken!! Deze bleven mooi op mijn nagels zitten, langer dan 1 dag zonder chipwear en wat brachten ze fijn aan! In mijn zoektocht naar een goede opleiding was ik al snel tot de conclusie gekomen dat het O.P.I moest gaan worden. De natuurlijke nagel staat bovenaan en de producten zijn van hoge kwaliteit. Ik hou daarvan, betaal liever iets meer dan dat ik m’n geld uitgeef aan een product waar ik niet tevreden mee kan zijn. En daar begint mijn avontuur.. Hier beland ik in mijn roes die nog steeds voortduurt…

Want laten we eerlijk wezen, een high-end product is prachtig, maar geen baan, een startende ondernemer en samen 5 kinderen hebben zorgt ervoor dat ik niet alles kan kopen wat ik graag zou willen hebben!

Dus.. zoeken, zoeken en uitproberen, op alle fronten. In diezelfde tijd ontdekte ik YouTube, wat een geweldig fenomeen! Urenlang filmpjes kijken, reviews, nailart, make-up tutorials en de beautyblogs volgden rap. Wat een ontdekking en wat een tijd heb ik rond gescrold op het World Wide Web. Kennis vergaren maar ook m’n interesse vergroten in een wereld die zo klein was en steeds groter aan ‘t worden is. Een wereld waarin ik zoekende ben, want terugkomend op het begin van mijn verhaal, er is zoveel meer dan “beauty”
wereldbol oog

Het opzetten van een eigen bedrijf kost een hoop tijd. Tijd die ik vaak niet had omdat ik zo druk ben met de dagelijkse beslommeringen van een gezin. Er was zoveel wat ik wilde doen, over droomde, wilde gaan ontdekken en uiteindelijk kwam er niet veel van terecht. Daar kwam het ontevreden gevoel weer om de hoek kijken wat me vaak parten heeft gespeeld.

Stap voor stap zei Albert vaak, Jaja! ik weet het, maar zelfs die 1e stap was niet altijd makkelijk te zetten. Wil het graag gelijk goed doen en daar is het punt gekomen waarop er een hoop is veranderd de laatste tijd. Accepteren dat dit onmogelijk is, Accepteren dat je dromen kan verwezenlijken maar op een manier die voor jou juist is. Kijken en luisteren omzetten in daden is de volgende stap, een stap die ik nu kan en ga zetten.

Goede voornemens neem je vaak aan het einde van ieder jaar, een frisse start voor het nieuwe jaar wat gaat komen. Ik ga mijn voornemens omzetten halverwege het jaar. Wat maakt het ook uit! Voornemens die de komende tijd wel duidelijk gaan worden 🙂 Vanaf nu ga ik jullie meenemen in mijn wereld, mijn wereld vol ontdekkingen waarvan ik hoop dat ik veel mag leren, van jullie mag gaan leren!

Op welke wijze ik vorm ga geven aan m’n blog is nog een zoektocht. Alle blogs die ik heb bezocht zijn zo divers en de persoonlijkheid maakt verschil vind ik zelf. Wel weet ik dat ik een interactieve blog wil, de reacties zijn voor mij belangrijk. Lees ook vaak de reacties terug van een ouder artikel op andermans blog. Als ik een vraag stel, is het zo leuk als dat beantwoord wordt! Reageer dus vooral en opbouwende kritiek is ook altijd welkom.

Als laatste, wil ik jullie bij voorbaat vragen, mijn spelfouten te vergeven. De Nederlandse taal is niet mijn sterkste punt en vanaf nu, laat ik mij hierdoor niet langer weerhouden, te doen wat ik leuk vind!

Heel veel liefs Natas

Comments (10)

 • Charlene

  You did it!!! Dikke vette duim omhoog voor jou 🙂 Ik wens je een super leuke en leerzame blog tijd met giga veel bezoekers en reacties!!! X

 • miriam

  Wat leuk om te lezen! En je mag trots zijn op jezelf hoor . Je hebt naar je hart geluistetd en gevolgd. Je bent een kanjer!

  • Natasja

   Wat lief Mir! Dank je wel. Ga m’n hart zeker volgen!!

 • Luciana

  Lieve Natasja,
  Iedereen volgt zijn eigen pad op zijn eigen tempo en soms neem je een afslag waardoor je wat vertraging op loopt of even wordt afgeleid:-). Maar dat heeft dan ook zo moeten zijn denk ik maar. Je bent een vrouw vol passie en je hebt je hartje op de juiste plaats, ik zeg ‘Success is coming baby!!!’. En dan hoop ik vooral dat je blij bent met jezelf en wat je hebt bereikt!
  Liefs,
  Luciana (struggling but going strong)

  • Natasja

   Wat een lieve woorden Luce, dank je wel! Je hebt helemaal gelijk.. Life is not always easy. Gaan we elkaar snel zien? Lfs Natas

 • Pippi

  Leuk dat je (vaker) gaat bloggen! Ik ga je natuurlijk volgen en ik ben erg benieuwd hoe je jouw blog vorm gaat geven. Binnenkort stap ik dus rond in jouw wereld 🙂

  • Natasja

   Gezellig Ellen, dat mijn wereld maar net zo leuk mag worden als dat ik jou wereld vind 🙂

 • Tam

  ah super meis! Ik ga je blogs in de gaten houden. Super dat je de sprong hebt gewaagd en je nieuwe deuren durft te openen!
  Lfs Tam

  • Natasja

   Wat leuk Tam! Daar heb jij ook een stukje aan bijgedragen met al je wekelijkse inzichten en peptalk. Super dat je me wilt volgen, je kan me geen groter plezier doen! X

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>