Waar zouden we zijn zonder een zomervakantie. Wat is het toch heerlijk om er even tussenuit te zijn. Weg van alle beslommeringen, geen werk, geen school, nauwelijks social media en genieten van elkaar en de natuur om je heen.

IMG_9630
Op de Veluwe in Stroe mochten we een weekje vertoeven in de caravan van mijn ouders. Het is er prachtig, de omgeving is zo mooi. Eindeloos kan je er wandelen over de heide en de omliggende dorpen houden iedere week gedurende de zomervakantie zomermarkten. Alle 4 zijn we er dol op en als het mooie weer zich laat zien, dan is het al gauw goed.

IMG_9632
Terrasjes pakken, struinen over de markt en natuurlijk gaat Pip gewoon met ons mee. Een klein hondje is dan wel ideaal hoor. In de drukte en in winkels op de arm en dat vindt ze prima. In het zonnetje genieten op Scotty’s arm en wij genieten heerlijk met haar mee.

DSC_4673
Kom ik toch zo maar de op=op voordeelshop tegen! Had een fijne review gelezen van de W7 Naughty Nine paletten wat dupes schijnen te zijn van de MAC Times Nine paletten. Ze zijn leuk en fijn en heb er 3 van de 4 gekocht voor €12,00. Ze kosten €4,99 per stuk, aanraders als je voor niet veel geld een leuk palette wilt scoren. De vierde was er één met nude kleuren en daar heb ik er al genoeg van.

IMG_9849
De hei op, die paarse kleur is zo fijn om naar te kijken. We hebben heel wat afgewandeld deze vakantie. De eerste keer was in het donker, het was best wel een beetje scary want bij de eerste stappen in het bos hoorden we toch een gekraak tussen de bomen vandaan Ieuww! Dat moest zeker wel een hert of een wild zwijn zijn. Was begonnen in een spannend boek waar meisjes van de straat werden gepakt en de meest gruwelijkheden moesten ondergaan terwijl ze vast waren genaaid aan een bed, nou ik kan je vertellen dat het gedurende de wandeling me goed heeft achtervolgd. Ik was de hekkensluiter en moest me bedwingen om niet telkens achterom te kijken.

Albert onze navigator heeft een geweldig richtingsgevoel en het bospad wat ons weer redelijk snel moest terugleiden naar het beginpunt waren we voorbij gelopen. We konden kiezen, terug gaan of verder lopen wat Scott eens met opa en oma had gewandeld en kozen voor de laatste optie. Vertrouwend op het lampje van de gsm, wat nog best wel veel licht gaf in het donker, vervolgden we onze tocht. Af en toe stoppen om de steentjes uit Cato’s schoenen te halen en kletsen over de dieren en het werd almaar spannender. Gelukkig hadden we dankzij Scott de juiste route te pakken, maar het hart schoot me in de keel toen we opeens een lamp achter ons zagen.. Vast de boswachter zei Albert en we zijn de weg een beetje kwijtgeraakt hoor, als excuus dat we Pip bij ons hadden. We hadden bij het betreden van de hei gelezen dat na zonsopgang geen honden mee mochten.

Pip liep lichtelijk gespannen tussen ons in. Normaal loopt ze het liefst vooraan de roedel, maar nu was het veilig achter Albert en Cato’s voeten. Van links naar rechts schuivend om er toch tussendoor te kunnen kijken, want ohh het was toch wel heel verleidelijk om vooraan te willen lopen, maar al die geuren en geluiden hield haar op afstand.

Het licht kwam steeds dichterbij en scheen op een gegeven moment tussen Scott en mijn benen door. Ging die boef ook nog spannende en lugubere verhalen lopen vertellen, ik had het inmiddels niet meer! Een boswachter gebruikt vast geen lampje op deze manier en is ook niet op de fiets, die rijdt vast in een jeep. Het kwam steeds dichterbij en was zo opgelucht dat het een jongeman op een fiets bleek te zijn. Wat doet tie op dit tijdstip op de hei?
Kan die vast ook van ons gedacht hebben..

IMG_9684
Op vrijdag was het de avond van de vallende sterren en die zijn we ook gaan spotten op de hei. Vallende sterren op de foto zetten was niet te doen, maar de volle maan wel. Het heeft een speciaal plekje in mijn hart. De volle maan doet wat met me..
De ruziemakende wilde zwijnen hebben ons eerder weggejaagd dan de bedoeling was, maar vallende sterren hebben we gezien, heel veel zelfs! Vooral veilig in een tuinstoel op de camping met een deken om ons heen, wat een helden zijn we toch..

IMG_9660
We hadden ook een missie, want zomervakantie betekent schoolspullen kopen! We hebben iedere boekhandel gezien, zelfs Kleve in Duitsland werd onveilig gemaakt en natuurlijk hebben we ook een bezoekje gebracht aan de dm. Niet zo gek gedaan hoor als aan het begin van de zomervakantie, een topcoat omdat diegene die ik mee had te stroperig was geworden en de kiddies nog wat spulletjes voor zichzelf gekocht. Wat lijstjes van vrienden en zuslief afgewerkt en de buit was binnen.

IMG_9710  IMG_9669
De dag in Kleve sloten we af in Emmerich, een stadje aan de Rijn met een mooi uitzicht over het water, vanaf het restaurant waar we hebben gegeten.

IMG_9665
Scott en ik kozen voor Snitzel met een champignonroomsaus. Het doet me altijd denken aan de vakanties met m’n ouders in Cochem an der Mosel. Fijne herinneringen en als 1 van de hoogtepunten uit eten op zaterdagavond. Dit etentje had hetzelfde gevoel. Het was zo heerlijk om de kleintjes te zien genieten en verwarmde mijn hart zo immens 

DSC_4690  DSC_4684

Bartje hadden we ook meegenomen. De autorit had hem niet zo goed gedaan en moest er echt van bijkomen. Al een tijd loopt hij thuis los in de tuin. Waar hij vroeger een uitweg zocht (en ervoor zorgde dat hij het weer alleen met z’n hok moest doen) zo braaf is tie nu. Zelfs op de camping heeft hij geen rottigheid uitgehaald. Braaf in de tuin en af en toe een beetje aandacht vragend heeft hij er toch van genoten hoop ik. Het leek erop dat hij het heerlijk vond om te hupsen door de tuin en te genieten van het gras. Pip vond t wel grappig om af en toe de hartslag goed omhoog te pompen door als een razende achter Bart aan te gaan. Rondjes om de caravan heen en een mislukte jump van Bart om veilig in z’n kooi terecht te komen, zorgden voor nog wat extra rondjes. Arme Bart…

DSC_4707
Voetballen en badmintonnen op het veld naast de caravan. Pip vond het verschrikkelijk als ze bij de caravan moest blijven. Achter de heg volgde ze alles wat er gebeurden en toen ze de kans kreeg…

DSC_4705
Weg shuttle.. en krijg ‘m dan maar eens terug.. met geen mogelijkheid! Ja.. aan flarden toen mevrouw er klaar mee was. Kijk haar eens boeverig kijken 🙂 Lol hebben we wel gehad en heel wat rondjes over het veld achter haar aan gerend.

IMG_9854
De koprol op de trampoline was ook nog zo’n dingetje. Gossiemikkie wat was ‘t frusterend dat het niet lukte, maar hé, oefening baart kunst en uiteindelijk een happy Cato!

IMG_9698
Na 1 week was het tijd voor afscheid nemen. Albert ging vakantie vieren met zijn kinderen en wij bleven nog een midweek op de camping. Het zal nooit wennen denk, om gescheiden levens te moeten leiden. Weet dat het niet anders kan, maar pijn doet het wel.. Het voordeel is dat je ook weer intens naar elkaar uitkijkt als de 2 weken voorbij zijn. Zo voelt het dus als je een latrelatie hebt bedacht ik me..

IMG_9834
Veel tijd om te treuren was er niet want m’n ouders kwamen de volgende dag. Het weer werd steeds mooier. Hadden we in de 1e week nog wat buien en af en toe bewolking, die week werd het prachtig weer. Dorpjes bezoeken, chillen bij de caravan terwijl mijn ouders samen een rondje gingen fietsen of wat boodschapjes deden. Het was een weekje van bijkomen en uitrusten voordat school weer ging beginnen. Vroeger naar bed en in een beter ritme komen was er nog niet bij, daarvoor genoten we teveel ‘s avonds van de Olympische Spelen. Wat was het leuk om alle hoogtepunten te bekijken en soms een deel van de wedstrijden die ‘s nachts werden gespeeld. Veel te laat naar bed natuurlijk, maar hé het is vakantie en dan kan/mag alles.

IMG_9845
Een momentje met dochter op de hei, wat ben ik toch gek op haar! De vakantie deed haar zo goed, maar de zorgen kwamen wel een beetje de kop opsteken zo vlak voor het einde van de vakantie. Kan ik de nare gedachtes maar wegnemen.. Gedachtes die de kop opsteken, te pas en te onpas. Relativeren is lastig hoor en wegstoppen in één van de vele laatjes die zijn gecreëerd werkt helaas ook niet altijd.

IMG_9847
Dezelfde wandeling van de week ervoor, maar dan overdag en de shortcut. Een stuk fijner haha, maar ook zoveel mooier! Tijd voor foto’s nemen, kletsen met elkaar. Het is fijn en bijzonder om een paar dagen met m’n ouders te zijn. We genieten er allemaal van.

Een dagje Duitsland is iets wat mijn ouders altijd doen in de zomervakantie en hadden het ‘bewaard’ voor deze week. Je raadt het waarschijnlijk al… de dm werd natuurlijk ook aangedaan. 2 keer naar de dm en geen lakjes kopen maar de 3e keer zwichtte ik toch:

IMG_9736

De Techno Chrome polishes van P2 zijn leuheuk. De kleuren zijn mooi, het streept wel iets maar zeker minder dan dat ik verwacht had, very pretty! Dit zijn 2 laagjes, zonder topcoat, puur om te kleuren even te laten zien aan Ellen en de kleur te bepalen die het uiteindelijk werd voor ons avondje uit.

IMG_9775
WANT WE GINGEN NAAR ‘MASCHA’S STORY TIME’ IN HET THEATER IN HILVERSUM!!!!!! YEAHHHHH!!!!!!!!
Jeetje wat had Cato hier naar uit gekeken. Hadden de kaartjes direct besteld nadat het online kwam en het was binnen 24 uur uitverkocht, wat een mazzel hadden we dat we erbij konden zijn.

IMG_9814
We hadden een heerlijke avond en geweldige plekken. Scott zit op de 3e rij, recht achter Gregor, de partner van Mascha. Als je goed kijkt kun je ons zien zitten. Na de show een Meet & Greet en op de foto natuurlijkIn 1 jaar tijd, wat zeg ik in 3 maanden tijd,  2x op de foto met je grote idool, hoe gaaf is dat! Een mooiere afsluiting van de vakantie konden we niet bedenken.

Een vakantie om op terug te kijken. Een vakantie die me heeft laten nadenken over de tijd die gaat komen, die er héél anders uit gaat zien dan ik me had kunnen bedenken. Een vakantie waarvan ik zo heb genoten, me heb kunnen onderdompelen in de bubbel waar ik nog zoveel langer had willen vertoeven..

Inmiddels zijn we weer druk in de weer en in het normale ritme beland. Het heeft toch nog wel even geduurd om de relaxte vakantie stemming los te laten. Dat kwam ook omdat Albert nog vrij was en heb het er lekker van genomen.
Nu is het weer tijd voor actie, hard werken, ritme van school zit er inmiddels in en ik heb er weer zin in!
Morgen komt de StyleTonebox van augustus nog online voordat de box van de maand september weer op de deurmat beland en heb nog veel meer aan jullie te laten zien!

“Hebben jullie ook zo genoten van de zomervakantie en wat is jullie favoriete vakantiebestemming? Laat ‘t achter in de comments, zou ik heel leuk vinden!”

Lots of Love,
Natas

 

 

 

 

Comments (3)

 • Nancy

  Wat hebben jullie genoten, heerlijk zeg! En ik vind Duitsland geweldig en mooi en heb ook jeugd herinneringen aan Cochem. Voor ons lastig om ver weg te gaan vanwege Beertje die ik niet zomaar ergens kan laten, dat hoeft ook niet natuurlijk. Door zijn verleden is hij het liefst altijd bij ons en in zijn eigen omgeving. Nu weer even in het ritme komen 😉 Dikke x

 • Pippi

  Een heerlijk artikel over een zalige vakantie. Fijn om te horen dat het zo leuk was. Wij zijn gewoon thuis gebleven en hebben heel veel sport gezien. Heel rustig en dat had Ronald wel nodig, want hij is gestopt met roken.
  Wat een ontroerende foto van Albert met Scott en Cato!

 • Marrie

  Was fijn om bij elkaar te zijn en te weten dat jullie hebben genoten? Na de week in Stoe nog een paar daagjes er aan vastgeplakt omdat het zo mooi weer werd,want de week die jullie hadden viel het weer tegen het is zo prettig om een zonnetje te zien. Maar ondanks alles was het fijn en dat doet ons goed en maakt je blij als je iets voor je kinderen kunt doen ?❤️

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>