Kou, regen, wind, herfst en winterse buien, Pippi don’t like it at all! Het is echt niet zo grappig voor dat kleine ding en ik dacht, hier gaan we wat op verzinnen…

Op naar de markt, mijn vaste kraam waar ik stokjes haal voor Pip. Het scheelt echt enorm met de prijzen in een dierenwinkel. Pip is een slechte eter en heb al heel wat voer in huis gehaald om mevrouw fatsoenlijk te laten eten. Mevrouw is zéér kieskeurig en moeders des te wanhopiger, want ohh wat vind ik het erg als ze slecht eet, en dat doet ze regelmatig, veel te regelmatig..
Zo ook de lekkernijen, ze eet echt niet zomaar de stokjes uit de supermarkt, nee hoor, de eerste gaat nog wel, maar daarna trekt ze haar neus ervoor op. De buurthonden hebben al heel wat eten en lekkers van Pip gekregen. Inmiddels hebben we een aantal stokjes kunnen vinden die de dame wel kan waarderen en ik rij er graag voor naar de markt.

De kraam is een uitgebreide en verkoopt naast een variëteit aan voedsel ook speeltjes, riemen, halsbanden en jasjes. Nou ben ik echt geen fan van het aankleden van m’n hond, laat haar echt niet met van alles en nog wat rondlopen hoor, wees gerust, maar een jasje tegen de regen en kou zou toch best prettig zijn, dacht ik….

IMG_5376
IMG_5415
IMG_5416

Dit was jasje nr 1. duidelijk geen succes Haha! Kijk haar dan eens sip kijken! Die hebben we maar héél snel omgeruild.
Het is best lastig om een keus te maken zonder hond en de keuze is ook nog eens beperkt voor kleine hondjes in winkels en op de markt. Natuurlijk, er is onwijs veel te vinden online, maar ik ben niet zo van online kopen, behalve als ik er bekend mee ben of een lakje, dat dan weer wel:-)

Ik dacht, als ik het doe, dan doe ik het goed. Een jasje die bestand is tegen regen en kou, want een miezertje kunnen we wel hebben.
Alhoewel dat ook niet zo handig is met een vacht als die van Pip. Gelukkig is ze klein en was ik haar regelmatig in de wasbak van de keuken. Heel vaak alleen haar achterwerk en pootjes. Wassen vindt ze echt niet fijn, maar ohh wat is ze dankbaar als haar kont weer schoon is! Dan rent ze door het huis, overal tegenaan schurend en komt ze me nog bedanken ook. Een vies stinkende hond is niet fijn, een heerlijk ruikend moppie daarentegen is héérlijk! Ze is dan zo lekker zacht en kan het niet laten om regelmatig mijn neus in haar vachtje te stoppen, snuffend als we aan het kroelen zijn en dat doen we graag en vaak.

Er moest toch iets zijn wat een stuk prettiger zou zijn, het outdoorjasje was ook wel erg stug en ze heeft er dan ook geen stap mee gezet.  Een truitje zou misschien wel wat prettiger te dragen zijn, dus op naar nr. 2

IMG_6095
Nou een succes is het nog steeds niet, maar ze tippelt er iets makkelijker in rond. Het gaat niet van harte, maar misschien is het ook een kwestie van wennen. Het is handig om te hebben voor als het echt nodig is, maar ben er inmiddels wel achter, dat het minder gebruikt wordt dan gedacht.

Moet wel eerlijk bekennen dat ik Pip om de buien heen probeer uit te laten, maar soms kan het niet anders. Het wordt dan wel een heel kort rondje, want ze vindt het echt niet fijn in de regen. Snel alle behoeften doen en dan hup weer op huis aan.

Ik heb het lopen de laatste tijd echt gemist! Vind het heerlijk om te wandelen, ook al zijn de loopjes niet al te lang en in de buurt. Laat Pip de weg wijzen en naar het park zit er niet in, daar is ze overduidelijk niet zo happig op. Vind het best wel jammer, maar ja.. het gaat tenslotte om haar denk ik dan maar. Zij moet er plezier in hebben, dat is het allerbelangrijkste naast de dagelijkse beweging en frisse neus.

Eigenlijk zijn we best gezegend met een hondje die niet om 07.00 uur al staat te blaffen om uitgelaten te worden (een uitzondering daargelaten als ze echt hoge nood heeft). Het is een heerlijk relaxt hondje die van uitslapen houdt en dat is een zegen.

Wat mij betreft mag de zon wel wat meer gaan schijnen en de temperatuur omhoog. Vanmiddag was het heerlijk in het zonnetje en de gekleurde knopjes piepen al de grond uit. Kan niet wachten om weer mooie bloemen tegen te komen en te fotograferen.

Mis het voorjaar en de zomer meer dan ik dacht…

Lot’s of Love,

Natas

 

 

Comments (4)

 • Pippi

  Kleine hondjes krijgen het veel te snel koud, heb ik gehoord. Gelukkig is er veel leuke hondenkleding te koop. Pips trui vind ik prachtig- de kleur staat haar goed.
  Hier wordt bij flinke neerslag ook niet lang gewandeld en ook BAM maakt niemand wakker om te wandelen.

  • Natasja

   BAM is ook een hond die helemaal bij jullie past, heerlijk hé dat ze lekker relaxed zijn. Pip heeft het zeker snel koud, ondanks haar dikke vacht!

 • Marrie

  Leuk Natas , straks in Winterberg in de sneeuw heb ze er echt wel wat aan kan koud zijn daarboven.We moesten wel lachen hoor je vader en ik maar hij staat haar wel lief die kleur. Ze hebben het zo koud die kleine hondjes,??

  • Natasja

   Haha mam, zie jullie al helemaal zitten samen 🙂 in Winterberg zal ze er zeker veel plezier aan gaan beleven!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>