Vriendschappen, ze doen een mens zo goed, mij tenminste wel. Echte vrienden weten wie je bent, staan voor je klaar en er is veel te delen, geven en ontvangen. Het verrijkt je leven.

Toen Pip een beetje was hersteld van de operatie ging ik erover nadenken of ik met haar op puppy cursus wilde. Het leek me wel leuk om van alles met haar te gaan leren en haar kennis te laten maken met andere honden. Op Internet heb ik er veel over gelezen en het voornaamste wat bleef hangen was dat je tools krijgt aangereikt en je zelf in de praktijk ermee aan de slag moet. De prijzen waren ook best fors en ik besloot om het niet te doen.

Waarom niet? Nou ik was en ben nog steeds van mening dat je een hond zelf best veel kan leren en het allerbelangrijkste vind ik dat je goed naar het hondje zelf moet kijken. Iedere hond is anders en heeft ook een andere benadering en omgang nodig. Om met allerlei goed bedoelde adviezen van anderen aan de slag te gaan is nuttig en ongetwijfeld leerzaam, maar ik ben zelf begonnen en dacht, wordt het niks dan kan ik altijd nog professionele hulp inschakelen.

Ik verwonderde me enorm over de ontwikkeling van Pip. Het was zo leuk en boeiend om haar te zien groeien en ontwikkelen. Hoe ze genoot van aandacht, lief en nieuwsgierig was naar iedereen die ze tegenkwam, ook op straat. Mensen, grote honden, kleine honden, poezen, het maakt niet uit, iedereen krijgt een begroeting.

8  7

Zelfs het kikkertje wordt begroet. Nieuwsgierig snuft ze eraan en vind het daarna prima om weer verder te wandelen. Ze is ook wel wat gewend met konijn Bartje in huis en het Kauwtje Blue die we een tijdje hebben opgevangen. Ze speelt met Bart en is ook boeverig door achter hem aan te jagen. Als Bart het zat is springt tie in z’n hok en is de pret over voor Pip.

Grote honden vindt ze best spannend, daar loopt ze soms liever een blokje voor om als het geen bekende hond is. Het is best een angsthaasje. Ze loopt altijd los en ben nooit een hond uit de weg gegaan. Kruipend en zo onderdanig als wat laat ik haar de honden toch benaderen, als ze er benaderbaar uit zien tenminste. Soms geeft de baas aan dat het niet zo een goede idee is en dan hou ik Pip op afstand.

Het mooiste vind ik de buurthonden. Joris en Tika zijn kleine hondjes en ze zijn oprecht blij als ze elkaar tegenkomen. Sterker nog, Pip springt bij Joris altijd door het tuinhekje om Joris en z’n baasje een bezoekje te brengen. Als de deur dicht zit en ze niet thuis zijn, draalt ze wat in de tuin om vervolgens met een sip hoofd terug te komen om de wandeling weer te hervatten. Tika is niet altijd vriendelijk tegen andere honden, maar is dol op Pip. Het baasje blijft het zo opvallend vinden dat ze het zo leuk vindt om Pip tegen te komen. De staartjes maken overuren en de oortjes springen alle kanten op. Zo koddig om te zien!

4
Komen vriendjes voorbij dan krijgen ze een vrolijke blaf en begroeting van onder de deur. De baasjes voeren hele gesprekken met Pip en als het een beetje mee zit krijgt ze er nog een snoepje onderdoor geschoven ook.

5
Roos, een zwarte Labrador is jonger dan Pip. Roos was diegene die onderdanig over de grond naar Pip toe kroop toen ze jong was. Nu is haar enthousiasme een stuk wilder en Pip weet daar feilloos mee om te gaan. Rennen als een dwaas om Roos heen, want ze is altijd sneller.

1
Kijk haar staartje op en neer zwiepen, ohhh zo blij om Roos te zien! Kleine geluidjes en piepjes, het doet mijn hart smelten…

3
Rollend van links naar rechts, met haar snoetje tegen de neus van Roos. Het vertederd me zo enorm.

2
Ondanks dat ik niet op puppycursus ben gegaan, ben ik trots op hoe Pip het doet, dat ze luistert, netjes kan wachten als ik erom vraag. Weten wanneer ze kan oversteken wanneer het commando wordt gegeven en geniet van haar vrijheid met wandelen. Ze kan netjes gaan zitten als ze wat te eten krijgt en het mooiste vind ik de liefde en vriendschap die ze heeft te geven. Daar geniet ik het allermeest van!

Lots of love,
Natas

Comments (2)

  • Marrie

    Wat schattig en het is zeker waar Pip is zo sociaal naar mens en dier, hij is zo lief en je krijg er veel liefde voor terug en als hij een hond of een olifant of wat voor een ander dier ziet op de televisie reageert hij gelijk maar toen Natasja avatar keek hoorde je hem niet en volgde de hele film ongelofelijk maar waar ??

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>