O.P.I heeft ruim een half jaar geleden een nieuwe lijn uitgebracht: De Infinite Shine. Een hybride nagellak (mix van gel en lak) die glanst als een gelcolor, maar makkelijk te verwijderen is met nagellakremover en niet uitgehard hoeft te worden onder een lamp. Benieuwd naar wat ik ervan vind?

Toen deze lijn uitkwam was ik reuze nieuwsgierig! Zou het echt zo zijn? Een nagellak die vergelijkbaar is met een gelcolor, maar niet uitgehard hoeft te worden onder een lamp en makkelijk te verwijderen zou zijn met gewone nagellakremover?

Deze lakjes nam ik mee tijdens de exclusieve inkoopbeurs in maart j.l., inclusief de primer en topcoat.

DSC_1096 DSC_1091
Van links naar rechts: Set in Stone, Staying Neutral, Grapely Admired & Pretty Pink Perseveres

Wat zegt O.P.I:
Stap 1: breng 1 laagje aan van de primer. Deze revolutionaire basecoat zorgt voor een goede hechting van je kleur.
Stap 2: Breng de lacquer naar keuze aan.
Stap 3: Met deze top coat krijg je duurzaamheid die je van een gel gewend bent. De speciaal ontwikkelde formule droogt Infinite Shine in gewoon daglicht en zorgt ervoor dat je je kleur heel eenvoudig kunt verwijderen met OPI Nagellakremover – zonder afweken!

Wat is mijn ervaring?
De Infinite Shine lakken werken iets anders dan gewone lakken. Het is van belang dat je zo dun mogelijk werkt, net als bij een Gelcolor of gellak (ieder merk heeft z’n eigen benaming) De lakken zijn heel dun van substantie, dat is even wennen, je neemt al gauw teveel aan je kwastje. Hoe dunner je lakt, hoe langer je plezier hebt van je mani. Het komt de houdbaarheid echt ten goede.
Na stap 1 kan je direct doorgaan met de volgende stap, je hoeft deze laag niet te laten drogen. Dat werkt lekker snel!
Sommige lakjes hebben 3 laagjes nodig, vooral de lichte kleuren. De kleurlaag moet je wel even goed laten drogen. De topcoat wordt anders lichtelijk aangetast door de kleurlak en dat willen we niet.

2015-05-21 09.37.51 2015-05-21 07.52.35
Pretty Pink Perseveres; 3 laagjes
 
2015-05-07 15.47.29
Grapely Admired; 2 laagjes

Nu het belangrijkste: de houdbaarheid! De lakken zorgen er inderdaad voor dat je langer kan genieten van je mani, mits je nagels in topconditie zijn. De glans is werkelijk prachtig, vergelijkbaar met een gelcolor en die glans blijft! Geen doffe nagels, geen krasjes en deukjes, daar ben ik echt zeer over te spreken.

Heb je, net als ik, last van brokkelige nagels waarbij het bovenste laagje van je nagel loslaat dan houdt geen 1 lak langer, zelfs geen gelcolor. Je nagelplaat is opgebouwd uit lamulee-lagen, dit zijn lagen van verharde (gekeratiniseerde) cellen, die bij elkaar worden gehouden door een hoeveelheid vocht en vet. De rest van mijn vingers blijven echt heel mooi! Ik los dit op door de nagels die slecht worden, tussendoor te vernieuwen, maar is natuurlijk wel omslachtig. Toch heb ik dit ervoor over. De lak verwijderd heel gemakkelijk, gemakkelijker dan “gewone lak’ vind ik zelf.

Inmiddels heb ik er 2 kleurtjes bijgekocht:
2015-05-24 11.31.44
From Here to Eternity, een felle koraal roze lak, 2 laagjes

2015-05-24 11.18.49
Girl Without Limits, een fel roze, 2 laagjes

Voor de Lacquester splatter challenge heb ik ook de infinite lakken gebruikt. Als basis 2 laagjes Staying Neutral, de splatters met:
Girl Without Limits, From Here to Eternity,  Grapely Admired en om de boel wat op te frissen een witte lak, Alpine Snow.
IMG_4131 IMG_4144
Een nailart kan dus ook prima met deze lakken!

De Infinite Shine lakjes kosten €18,95 en zijn verkrijgbaar bij o.a. Douglas, luxe parfumerieën en salons.
Voor verkooppunten kun je terecht op de site van O.P.I.

Have a great day!!

Liefs Natas

 

Comments (4)

 • robin

  wow wat een prachtige foto die met de rozen!

  • Natasja

   Dank je wel! Rozen zijn ook nog mijn lievelingsbloemen 🙂

 • Pippi

  Oei, wat word ik hier hebberig van. Maar mijn nagels brokkelen af en dan blijft zelfs de beste lak niet zitten.
  Je hebt prachtige kleuren ingekocht en ik denk dat je daar veel mensen een groot plezier mee doet.

  • Natasja

   Idd, dat is echt zo.. Baal ook enorm van mijn nagels. Krijg ze maar niet goed! Wellicht is dat ook niet voor mij weggelegd en laten me genen me in de steek. Ik verzorg ze nu wel intensief tussen het lakken door en laat ze dan ook echt even bijkomen. Misschien gaat dit z’n vruchten afwerpen over een tijdje. I Hope So!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>