Wat ben ik rijk met mijn Koningskoppel. Een zoon en een dochter en wat ben ik ongelooflijk trots op ze! Scotty mijn lieve, zorgzame, soms onzichtbare engel is alweer 15 jaar, bijna 16 en bladerend door fotoboeken besef ik me maar al te goed hoe snel de tijd is gegaan..
6 oktober 2000, 5,5 week te vroeg geboren en deze foto staat op mijn netvlies gebrand.

2
Het eerste wat ik van hem zag. Direct na de geboorte werd hij naar de intensive care gebracht, tijdens de bevalling van 34 uur, ging het op het eind toch niet helemaal goed. Zijn hartslag daalde snel en daar lag ik dan.. kon alleen maar naar deze foto staren, die ik even later kreeg. Zelf mijn eigen vader heeft Scott eerder gezien dan ikzelf. Een rare gewaarwording en daarom koester ik deze foto zo. Toen ik hem eenmaal in mijn armen kon sluiten heb ik hem nooit meer losgelaten. Zwaar verankert in mijn hart, is hij een groot en belangrijk onderdeel van mijn leven. Natuurlijk is een kind dat voor een ouder, maar ik voel iets speciaal voor hem, met hem, want het lijkt wel of we altijd een onzichtbaar lijntje uit hebben staan.

3
Scott groeit op als een vrolijk, lief, zachtaardig en ondernemend mannetje. Altijd vrolijk, altijd met een grote lach op zijn gezicht. Tegenslagen ondergaat hij gelaten, als hij 1,5 week oud is ligt hij alweer in het ziekenhuis met een nierbekkenontsteking en wat houdt hij zich kranig, zo klein als hij is. De vele onderzoeken, geklungel van een arts in opleiding, verplaatsing naar een ander ziekenhuis, waardoor alle onderzoeken weer opnieuw gedaan moeten worden, 7x geprikt worden en uiteindelijk een half kaal geschoren hoofd met een drain in z’n hoofdje omdat nergens anders bloed afgenomen kon worden. Hij blijft lief, vriendelijk en als hij ziek is piept hij niet snel. Een kleine bikkel is ‘t.

1
Dit is mijn All Time Favorite foto, net na de geboorte van z’n kleine zusje. Eén groot feest, alle aandacht die hij krijgt. Van jaloezie is totaal geen sprake, sterker nog, Scott is de grote stevige rots in de branding voor Cato. Scott begrijpt haar, helpt haar en nooit één naar woord, ondanks alle aandacht die ze opeist en krijgt. Hij is begaan met kinderen met een beperking en zal nooit iets negatiefs over z’n lippen krijgen of iemand bewust pijn doen. Accepteert iedereen, ongeacht wat of wie dan ook.

2015-08-13 19.17.58
Deze foto is van vorig jaar met de zomervakantie in Stroe. Het zegt alles..

IMG_8538
Redactielid van de schoolkrant, actief met ELVONC, de Eerste Leerlingen Vereniging ONC, cameraman, geluidsman, het regelen van de lichtshow tijdens musicals, feesten en events. Niet alleen voor school, maar ook basisscholen en verenigingen die de aula met ELVONC inhuren. Wat geniet hij daar intens van! Wat maakt mij dat als moeder ongelooflijk trots!!
Regelmatig wordt er om hulp geschreeuwd door moeders als ik nog net niet mijn laptop uit het raam wil flikkeren omdat het weer eens niet werkt zoals ik wil, of nog erger, wat kwijt ben! Oma kan er ook wat van, paswoorden? Scotty weet ze vast nog wel.. Problemen met de iPad? Bellen we toch even Scotty! Altijd klaar staan voor een ander en een geduld dat hij heeft, niets is hem teveel..

IMG_8703  IMG_8704

Taarten bakken is z’n hobby. Met de iPad op de plank in de keuken worden alle potten, pannen, lepels en spatels tevoorschijn gehaald. Met precisie alles afgewogen en -gemeten. De troep die hij achterlaat in de keuken is minder, maar de taarten maken het meer dan goed 😉

IMG_7683
Kijk, hij trekt nog steeds zo’n bek op de foto als vroeger en zelfs van make-up heeft hij verstand. Zuslief heeft hem laatst onderworpen aan een test om zoveel mogelijk producten en tools te benoemen en wonderbaarlijk veel wist hij goed te beantwoorden!

Een tijdje geleden ging hij op stap met vrienden in Den Haag. Gewoon chillen, koffie drinken bij Starbucks en wat eten bij Mac Donalds. Het zijn de eerste échte momenten van loslaten, want diep in mijn hart vind ik het best een beetje eng.. Openbaar vervoer, de Grote stad, ik weet het, klinkt als een overbezorgde moeder, maar toch.. je leest zoveel, je hoort zoveel.. Zinloos geweld is orde aan de dag en toch moet je loslaten.

IMG_6945
De Weide Wereld gaan ontdekken en daar is mam helemaal niet meer bij nodig.. Geniet er aan de andere kant ook van, dat hij z’n weg al deels heeft gevonden. Dat hij leuke vrienden heeft waar hij zich goed bij voelt. De manier zoals hij in het leven staat, hoe hij zich ontwikkeld en zich staande houdt in de maatschappij.

‘Mam, moet ik wat voor je meenemen? Heb je nog wat nodig?’
Geen idee.. kan niks bedenken..
‘Iets van Lush misschien?’
Ohh ja! Goed idee, ik zou wel eens een vers masker willen proberen!

Verrast worden met een masker, Scott snapt gewoon dat hij z’n moeder daar een groot plezier mee doet. Het enige wat ik hem had meegegeven was: *rijpere, zeer gevoelige gecombineerde huid. Geholpen door een Engels sprekende dame kwam hij thuis met het masker Don’t Look At Me.

Het is een geweldig masker, een heerlijke ervaring alleen al, door alle verse ingrediënten staan mijn zintuigen op scherp. Er volgt een uitgebreide review.

Met het potje in mijn hand en tevreden en blij met dit speciale cadeau, kwamen de woorden opeens diep bij me binnen:

“don’t look at me”

Ja inderdaad, het is ook tijd om bewust niet te kijken, niet alleen los te laten.. Vertrouwen te hebben in hem, dat het allemaal wel goed komt.

Lots of Love,
Natas

Comments (10)

 • Scotty

  I LOVE YOU!!! ❤️❤️❤️??? <3<3<3 :*:*:*

 • Cerina

  Wat een mooi verhaal zeg! En wat een leuke foto’s van vroeger! Ik ben trots op je Scott! Dikke kus van je nicht ??

  • Natasja

   Dank je lieve Saar, ZO leuk dat je reacties achterlaat op mijn blogposten. Je bent Lief!

 • Marrie

  Ik krijg een brok in mijn keel als ik dit leest ,alles beleef ik opnieuw hij is zo lief he Tas ❤️ zoals ik altijd zei het is een engeltje ik hou zo intens van hem en zo TROTS op mijn lieve kleinzoon, en ben ook trots op jou een lieve moeder ben je voor je kindjes en de basis heb jij gevormd ??❤️

  • Natasja

   Ahhh lief moedertje toch, dank je wel voor dat grote compliment! Had precies hetzelfde, beleefde het ook weer opnieuw. Wat was het een bijzondere tijd hé.. en wat is het een bijzonder manneke, daar ben ik me ieder moment van bewust!

 • Pippi

  Hee, mijn comment is verdwenen!

  Het is een prachtig en liefdevol stuk over een hele bijzondere zoon. Wat zal jij blij zijn met hem. Het loslaten is inderdaad moeilijk, maar het hoort erbij. Ik zit ook weleens met een knoop in mijn buik te wachten tot Mika thuis komt.

  Ik ben blij dat ik kennisgemaakt heb met Scott. En je lieve Cato natuurlijk.
  Xxx

  • Natasja

   Wat lief van je. Ben ook blij dat ik kennis heb mogen maken met jou mannen!

 • Myrna

  Je hebt een lot uit de loterij met Scott. Wat een lieve toegewijde zoon en broer. Wat een rijkdom!!

  • Natasja

   Absoluut! Een engel van mijn hart en die van zijn zusje. Het zijn toppertjes!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>