De lakjes van de Essence Merry Berry collectie vielen me gelijk op, toen ik de eerste foto’s daarvan zag verschijnen op internet. Wat zien ze er snoezig uit! Een mooi gouden balletje als dop en ze stralen een soort van luxe uit met de gouden opdruk.
Eenmaal in de winkel kon Cato, een mega Essencefan!, ze niet weerstaan en werden ze direct gekocht om haar Essence stash uit te breiden. Heel lief vroeg ze bij de kassa of ik ze wilde reviewen voor m’n blog en uiteraard wilde ik dat wel!
Van de 5 lakjes die bij de collectie horen heeft Cato er 3 kunnen bemachtigen:

DSC_236904 Red Rocks

DSC_237002 Purple with Purpose en

DSC_237401 My golden Pumps, een topcoat.

Het zijn echt hele leuke lakjes en ze lakken ook nog eens heel fijn! Red Rocks dekt volledig in 1 enkel laagje, maar voor het mooie heb ik er 2 aangebracht. De swatches zijn allemaal met 2 laagjes, zonder topcoat.

DSC_2436
Wat een mooie rood/roze kleur! Pittig maar ook classy met een creamy finish. De lak is goed van substantie, niet te dik en niet te dun. Soepel glijdt het over de nagel en het dopje is ook niet vervelend om mee te lakken. De kwastjes zijn basic recht afgesneden. Die hadden wat mij betreft wel wat ronder mogen zijn, dat werkt toch wat netter en makkelijker langs de nagelriemen.

DSC_2445Deze mooie diep paarse kleur heeft een prachtige metallic finish. Op de foto helaas niet te zien, want met fotograferen was het eigenlijk al een beetje te donker en de aanpassing van de belichting heeft het metallic effect
weggenomen, zo jammer! Had het jullie graag willen laten zien..

De glans van beiden lakken is mooi en de droogtijd verrassend kort. Mijn ervaring met Essence lakjes is dat het niet zo snel droogt en het uitharden ook wel eens op zich laat wachten. Bij deze collectie echt geen last van, ze hebben me aangenaam verrast!

De topcoat heeft gouden flakies en glittertjes en maken de collectie compleet voor een feestelijk effect! 1 laagje is voldoende om onderstaand effect te krijgen:
DSC_2446
DSC_2442
De collectie zal hoogstwaarschijnlijk niet meer te vinden zijn in de winkels, maar vond ze te leuk om niet te reviewen.

Dank je wel lieve Cato dat ik deze lakjes mocht lenen. Het zijn prachtige flesjes en een mooie aanvulling op je stash. Héél véél plezier ermee!

Liefs Natas

Comments (3)

 • Natasja

  Test

 • Pippi

  Deze collectie heb ik aan me voorbij moeten laten gaan omdat ik andere prioriteiten had. Erg jammer, want ik denk dat het hele mooie lakken zijn.
  Lief van Cato!

  • Natasja

   Het zijn zeker fijne lakken! Ik heb t ook laten liggen. Makeup was ook wel leuk, vooral de highlighter en de mono oogschaduws. Ben aan t sparen voor een blushpalette van Morphy brushes. Aan t einde van de maand bestel ik m! Dan heb ik zo’n kleine €200 uitgespaard aan sigaretten. Ben gestopt en heb dan wel wat leuks verdiend ???

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>