Primers zijn het helemaal tegenwoordig. Make-up zonder primer is bijna niet meer voor te stellen. Een oogschaduwbasis is daar 1 van en voor mij van levensbelang. Zonder verdwijnt de oogschaduw als sneeuw voor de zon, hoe goed gepigmenteerd de oogschaduw ook is. Met mijn vette huid, maar zeker mijn extreem vette oogleden, was het een heuse zoektocht naar een langhoudende primer. Brengt MAC Pro Longwear Paint Pot mij, wat ik verwacht van een oogschaduwbasis?

Als klein kind vond ik oogschaduw al het meest interessant van alle make-up die verkrijgbaar was. Mijn vriendinnetjes gingen meestal voor de lipstick, maar gaf mij maar mascara en oogschaduw. Vanaf het moment dat ik make-up echt ging gebruiken en mijn huid was veranderd van een gevoelige droge huid, naar een vettere huid kwamen de problemen.

De eerste keer dat ik in aanraking kwam met een oogschaduwbasis was van Sans Soucis, de eyeshadow base. Een primer die te vergelijken was met de paint Pot van MAC. Echt geweldig spul! Het zat ook in een potje en het werkte als een tierelier.  De oogschaduwbasis was echt noodzakelijk geworden en een regelrechte uitkomst!

Handsome 287
Het potje raakte op en ik ging een nieuwe halen, daar kwam de eerste teleurstelling om de hoek kijken… De primer was veranderd in een dunne primer in een tube, die totaal niets voor mij deed. Deze primer is verkrijgbaar voor € 9,95.

Op zoek naar een goede vervanging stuitte ik op een potje van Dior. De Dior Backstage Eye Primer.

DSC_1783
DSC_1784
Hoopvol ging ik er mee aan de slag:
Een potje: check!
Dikkere substantie: check!
Smeerde goed over het ooglid maar voelde ook wat stroevig aan: check!
Helaas.. helaas.., dit deed ook niets voor mijn ogen. Kon het net zo goed niet gebruiken, want er was weinig verschil te merken. Ik baalde hier echt enorm van, € 30,95 armer en niets wijzer.

Op naar een andere primer! Goede reviews had ik gelezen over de Prime and Fine eyeshadow base van Catrice.

DSC_1786
In eerste instantie dacht ik, dit zal vast ook wel niets gaan worden.. dun.. Mmmm..
maar tot mijn grote verbazing is het echt niet verkeerd! Het geeft mij zeker wel een uurtje of 5-6 goede ondersteuning. Voor een volle dag met avond geeft het niet genoeg basis, maar voor slechts € 3,99 mag ik niet te hard klagen.

Toch was ik nog niet tevreden, ik wilde een primer waar ik de hele dag plezier van kan hebben!  De MAC Paint Pot had ik al vaak voorbij zien komen op You tube, vooral de Soft Ochre. Die is erg geliefd bij o.a. Nikkie van Nikkietutorials en Desi Perkins. Wat kunnen die toch geweldige looks maken! Vooral Desi is erg duidelijk in haar uitleg. Wat betreft de ogen verteld ze er vaak bij wat voor effect het geeft, zo ontzettend leerzaam.

In de zomervakantie ging ik een dagje shoppen in Den Haag en een bezoek aan de MAC counter kon natuurlijk niet ontbreken. Je begrijpt dat de Paint Pot hoog op mijn verlanglijstje stond. Hier is tie dan, in de kleur Painterly. De Soft Ochre is voor mij te geel was het advies en ik ga blind af op het advies van de make-up artists.

DSC_1611
Wat ziet het er goed uit! Het potje voelt zwaar aan in de hand. Er zit 5 gram in, maar je schijnt er ontzettend lang mee te kunnen doen.
Sinds ik deze heb, laat ik alle andere primers links liggen. Wat is tie fijn! Het geeft me een volle dag de juiste bescherming, een avondje erachteraan lukt ook nog wel, maar dan wordt het wel minder. Als ik het bij kan werken breng ik gewoon een laagje oogschaduw eroverheen aan en kan ik er fatsoenlijk de avond mee door.

Wat zegt MAC op de site over dit product: Langhoudende, super gepigmenteerde smeuïge oogkleur die opdroogt tot een intense, levendige , parelmoeren finish. Perfecte, luchtige dekking die gemakkelijk over de oogleden glijdt zonder hard te worden. De crèmige formule kan gemengd worden met M∙A∙C oogschaduws en liners.

Er zijn een stuk of 20 verschillende kleuren te koop en hebben verschillende finishes, matte en parelmoer. Ze kosten €20,00

DSC_1190
Ik breng de Paint Pot het liefst aan met de crease brush van Real Techniques, een geweldige kwast hiervoor. Hier kan je mijn review lezen over deze kwast uit de eye definition starter set.

DSC_1788
Alle 4 op een rij. Van links naar rechts: Sans Soucis – Catrice – Dior – MAC

Conclusie: MAC Paint Pot staat met stip op nummer 1, gevolgd door de Prime and Fine eyeshadow base van Catrice. Op nummer 3 de Smoothing eye shadow base van Sans Soucis met op de laatste plaats Dior Backstage Eye Primer, omdat deze een stuk duurder is dan Sans Soucis en weinig verschil geeft.

Gebruiken jullie ook oogschaduwbasis? En welke is dat? Mochten jullie ervaringen hebben met een nog betere primer, dan hoor ik dat graag! 🙂

Liefs, Natas

 

Comments (2)

  • Pippi

    Omdat ik geen oogschaduw gebruik, heb ik ook geen basis nodig. Maar onder mijn oogpotlood dat ik gebruik als eyeliner gaat wel een streepje basis in potloodvorm van NYC.

    • Natasja

      das inderdaad ook handig, een potlood als basis. Is tie van NYC fijn?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>