Als het woord grijs verwerkt is in een nagellak dan heb je mijn aandacht. Niet alleen die van mij, maar ook die van Cato en dan met name als het om Essence gaat.
Cato’s school zit vlak bij een winkelcentrum en daar doen we regelmatig boodschappen. De Kruidvat heeft daar ook een filiaal en wij zijn samen dol op de Kruidvat, wat een heerlijke winkel is dat toch! Vorige week wandelden we er binnen en tot Cato’s grote verbazing was er een nieuwe collectie uitgekomen, de All That Greys. Ze kon er geen weerstand aan bieden en de volgende items belanden in het mandje.

upload nikon februari 2016 142
Wat is het toch fijn om zakgeld te krijgen en nog leuker als je zelf met je eigen betaalpas mag betalen.
Uiteraard mocht ik ze weer reviewen en swatchen, zo lief! Zeker omdat het best een beetje lastig is voor de kleine dame. Als iets van haar is dan is het ook van haar en blijft een ieder met z’n tengels er vanaf. Dat hoort overduidelijk bij PDD-NOS, een dingetje wat best wel voor problemen kan zorgen. Vind het dan helemaal bijzonder dat ze nog niets met de lakjes doet voordat ik ermee klaar ben. Een echte vlogger/blogger in de dop, want ieder product wat de moeite waard is, wordt eerst gefotografeerd voordat we ermee kunnen spelen. Dat heeft Catootje al goed in de smiezen.

De collectie bestaat verder uit een oogschaduwpalette, 2 smokey eye pensils, 2 lipglossjes, een loose face & body powder, false lashes en een hair bandeau. Het zag er leuk uit, maar niets vond ik de moeite waard om te kopen. Met mijn enorm vette oogleden zijn er maar weinig oogschaduws die blijven zitten. Besteed het geld liever aan iets wat ik echt graag wil hebben, dan dat ik iets koop waarvan ik bijna al zeker weet dat het niet gaat bevallen. De swatches waren niet geweldig en van een lipgloss ben ik geen fan. Doe mij maar een matte lipstick of een lipstain/liquid lipstick.

Op naar de swatches! Van de 5 lakjes hebben er 3 een high gloss finish en 2 een pearly matte finish.

upload nikon februari 2016 137
IMG_6323
Girl With a Pearl is een krijtwitte lak die niet volledig dekt in 2 laagjes. Het lakt ook stroef, niet prettig. Het is een beetje stroperig en met het aanbrengen van de 2e laag trok ik sommige delen weg waardoor op enkele nagels een derde laag nodig was voor een volledige dekking. Het “pearl” gevoel krijg ik er ook niet bij, niks van terug te zien in het lakje, het is basic creamy. Het was de eerste lak die ik had gepakt en was gelijk teleurgesteld.. Wat een bummer! Girl With a Pearl is één van de lakjes met een high gloss finish, maar persoonlijk vind ik ‘m niet zo hoogglanzend. Het heeft een normale glans zoals zoveel lakken hebben.

upload nikon februari 2016 136
IMG_6324
Greyt Times lakte aanzienlijk beter en dekt in 2 laagjes. Een mooie lichtgrijze kleur, deze bevalt me wel. Basis creamy lakje met wederom een glanzende finish, die het qua kleur altijd goed doet. Niet te opvallend, rustig en makkelijk te dragen bij zoveel kleuren.

upload nikon februari 2016 138
IMG_6328
Van Step Into The Grey Zone werd ik blij! Wat een prachtige donkergrijze kleur en lakt heel fijn. Zoveel prettiger als de vorige 2 lakjes. 2 dunne laagjes zijn voldoende voor een perfecte dekking. De glans uit zich ook beter lijkt het wel. Dit vind ik persoonlijk de mooiste van de collectie!

upload nikon februari 2016 140
IMG_6336
Roaring Red heeft een pearly matte finish. Bij het aanbrengen zie je een schitterend shimmertje in de lak. Die verdwijnt instant als je het ziet opdrogen naar een matte finish. Razendsnel is de lak droog, dat is altijd prettig met een matte finish. De kleur is prachtig, maar zelf zou ik de glanzende variant met het shimmertje de voorkeur geven.

upload nikon februari 2016 139
IMG_6341
Back To Black is diep donkergrijs, bijna zwart met een pearly zilveren gloed als het is opgedroogd. Bij het aanbrengen zie je ook een mooie shimmer en het is bijna een one-coater! Op mijn pink zat tie er perfect op met 1 laagje, die lak ik snel toch wat dikker dan de andere nagels.  Als je haast hebt dan is dit een perfecte keuze, droogt snel, niet te zuinig lakken en ready to go!

upload nikon februari 2016 143
Als laatste nog een blik op de nail stickers. Die past goed bij de uitstraling die de gehele collectie heeft. Essence doet het toch maar weer, een leuke collectie, zeer betaalbaar met een chiquere uitstraling dan de standaard uitvoering. Leuk gedaan!

“Hebben jullie de All That Greys collectie al gespot in de winkels en zou er iets bij zitten voor je?”

Lot’s of love,
Natas

Comments (2)

  • Pippi

    Ik heb enkele LE’s van Catrice en Essence laten liggen, maar deze vind ik erg mooi. Goede swatches en een duidelijke review! Maar ben ik straks in staat een lakje te laten liggen? 🙂

    • Natasja

      Het is zeker een mooie! Dank je wel voor je complimenten, blij mee enne.. we zullen zien of je in staat bent om ze te laten liggen haha weet zeker dat er heel veel moois nog in je helmerlades bij gaat komen!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>