Swatchen is een heerlijke bezigheid! Alle flesjes op een rij, vaak nog niet gebruikt en verse sticks of nagelwielen in de aanslag. De geur alleen al! Als ik ermee bezig ben, vergeet ik alles om me heen. Het is echt even me-time! Naast dat ik het ontzettend leuk vind om te doen, leer ik op deze manier ook de lakjes kennen. Ieder lakje heeft een andere substantie en lakt daardoor anders. Is het een dekkende lak, dik, dun, vloeit tie lekker uit? Is het een sheer lakje, hoe is het gesteld met de eventuele shimmer of glitter? Komt de lak overeen met hoe het er in het flesje uitziet?
De sticks liggen op een verhoging zodat ik ze makkelijk één voor één kan pakken en door kan gaan met de volgende kleur. Je hebt ze minstens 3x in je hand. 2x voor de kleur (soms 3 bij een sheer tintje) en 1x de topcoat. Lak het altijd af met een topcoat zodat ze mooi blijven. Aan een ring schuren ze over elkaar heen, als je ze gebruikt om te kijken of de kleur mooi is. Je plaatst dan makkelijk het ‘nageltje’ op je eigen nagel.
DSC_1103 DSC_1149

Ook worden de nieuw aangeschafte lakjes in de salon geswatch,t zodat klanten een beeld kunnen krijgen wat de kleur kan doen op de nagels en hoe die matcht met de huid. De ondertoon van de huid (koel of warm) kan een kleur laten stralen maar ook minder mooi doen uitkomen op de huid. Als je een koele ondertoon hebt, kunnen warme kleuren minder mooi staan. Koele kleuren laten je huid tot z’n recht komen en heb je meer plezier van je gelakte nagels. Als je niet weet welke kleur ondertoon je huid heeft dan kan je dat eenvoudig te weten komen. Gouden sieraden staan mooi bij een warme ondertoon en zilveren sieraden bij een koele ondertoon.

Swatchen doe ik op verschillende manieren. In de regel gebruik ik nagel swatch sticks, die passen mooi aan een ring. Op een makkelijke manier kan ik sticks toevoegen, zodat de kleuren op volgorde blijven.
DSC_1096 DSC_1091 swatchsticks

Soms gebruik ik nagelwielen als ik bijvoorbeeld een aantal toppers wil laten zien. Hier heb ik 2 laagjes zwart als base gebruikt. Daar overheen de topper, 1x met 1 laagje en daarnaast met 2 laagjes. Het effect is goed te zien, zoals bij de flakies van Lacquester.
DSC_1089 DSC_1092  DSC_1100

Als laatste gebruik ik sticks in een houder voor de gelcolors. Dat staat wat luxer en pak je er makkelijker bij dan de sticks aan een ring. De nailart maak ik ook op deze sticks.
gelcolor

Swatchen jullie ook al je nagellak?

Have a great day!
Natas

 

 

Comments (3)

 • Pippi

  Wat een heerlijk artikel!
  Op dit moment heb ik 156 volgelakte nagelwielen, maar ik wil graag overstappen op de sticks die je aan een ring kunt bewaren. Of per kleur gerangschikt in een houder.

  Bedankt voor de uitleg over koele en warme ondertonen!

  • Natasja

   Graag gedaan Ellen! Het is echt een megaklus die op je staat te wachten.. Wel super leuk om te doen. Gewoon met 1 la beginnen en uiteraard je nieuwe lakjes! Dan is het begin er al 😉 Succes en veel plezier!

 • Tam

  Heerlijk die swatches.
  Zelf probeer ik zo weinig mogelijk nagellakken te kopen en wat van mijn oude weg te geven. Ik heb ook maar 12 wielen,hihiih
  Aan een ring is veel mooier!!! Wil ik ook, hahahha
  Misschien goed idee om overnieuw te beginnen, ik draag al een paar jaar eigenlijk alleen roze, rood, oranje en alles er tussen in. En ‘s winters, bijna zwarte kleuren.
  Dus misschien tijd om op te ruimen en de nagellakken die ik niet gebruik weg te geven aan de leerlingen, die telkens vragen of ik mijn nagellak niet mee neem ahhaa
  x

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>