Een bezoek aan The Bodyshop is al fijn, maar als je met een lijstje op pad gaat, omdat je voor Sint mag spelen, dan is dat helemaal geweldig! De geur alleen al als je binnen stapt, de warmteblazer boven de deur blaast het direct je neus in. De deuren staan uitnodigend wijd open en voor de ingang kan je al een lik uit een bodybutter schrapen, die op dat moment in de aanbieding is. Héérlijk!

Niet dat ik dat direct doe hoor, maar uiteindelijk stap ik wel altijd met ingevette handen de deur uit. Voordat het zover is laat ik mijn neus me de weg wijzen. Zo ook op een regenachtige avond in november. Voor een aantal familieleden had ik al wat producten op het oog, maar van welke lijn wist ik nog niet.

Manlief, mijn vader en Catootje wilde ik graag wat van The body Shop geven. Het is ook echt een verwennerij voor ze, ze genieten er extra van en dan zijn wat luxere badproducten een feestje om te mogen geven.

De nieuwe lijn ‘Secrets of the World’ was net uit en ik kon de verleiding niet weerstaan om mezelf ook wat te geven, tenslotte was het bijna Sinterklaas! De lijn bestaat uit 2 body creams, 2 scrubs, 3 massage olies en 1 monoi radiance oil.

Vandaag review ik met plezier de Hawaiian Kukui Rich nurturing body cream!

DSC_2289

Ohhh die geur, HÉÉRLIJK! Een warme, zoete geur prikkelde mijn zintuigen. Niet te zoet, niet fruitig zoet, maar wel een zoetheid die ik prettig vind. De geur vind ik het belangrijkste, ik keek op dat moment niet naar de specifieke lijn en wat die precies zou doen voor mijn huid. Er stonden 2 body creams en deze geur sprak me het meeste aan.

Het is een dikke, wat droge cream. Het smeert niet als een zonnetje over je huid heen, maar is wel goed uitsmeerbaar.

DSC_2295

Je huid krijgt instant een lekkere boost en dat vind ik heel fijn. Ik ben niet zo een smeerder, zeker niet s’ochtends. Daar heb ik simpelweg geen tijd voor en vind het ook niet prettig om met een ingevette huid in mijn kleding te moeten stappen. Wat ik wel heerlijk vind is dat de geur lang blijft hangen en in kleding trekt. Dat doet deze zeker! Gebruik het dan ook graag s’avonds na het douchen.  De volgende ochtend voelt de huid nog steeds gevoed en ruik ik de geur nog lichtjes om me heen hangen. Als ik de volgende avond het shirt weer aantrek ruikt het er nog steeds naar, zo lekker!

DSC_2293

Het blijft heerlijk om een eerste lik uit een pot te halen, en een pot is het zeker. Maar liefst 350ml en best zuinig in gebruik. Hier kan ik nog héél lang van genieten.

Om jullie van wat extra informatie te kunnen voorzien, pakte ik de gegevens van The Bodyshop site erbij en kwam ik verrassend genoeg het volgende tegen:

Hoe werkt de Secrets of the World Hawaiian Kukui Cream?
De Secrets of the World™ Hawaiian Kukui Cream bevat kukuïo-olie uit Hawaï. De olie is rijk aan essentiële vetzuren en vitaminen. Hierdoor is het in staat om de meest droge huid te voeden, glad te maken en te hydrateren. De body cream trekt snel in en helpt vocht in te sluiten. Dep na het baden of douchen overtollig water weg met een warme handdoek en breng de crème zacht aan om vocht in te sluiten en de huid intensief te verzorgen.

Het is dus de bedoeling om het te gebruiken, op een nog wat vochtige huid, om het vocht in te sluiten! Dat ga ik vanavond eens proberen, kijken of de wat droge structuur dan minder is en mijn huid de volgende dag wellicht nog gehydrateerder aanvoelt.

Onderstaande ingrediënten staan er specifiek bij genoemd:

Paranotenolie
Onze Community Trade paranotenolie wordt geleverd door de Candela coöperatie uit Peru. De ‘castaneros’, oftewel notenverzamelaars verzamelen en kraken de noten die niet meer verkocht kunnen worden voor voedingsdoeleinden om de olie te verkrijgen. Deze handel draagt eraan bij dat 3.000 hectare regenwoud in het Madre de Dios gebied worden behouden. Door de duurzame oogst kunnen inheemse soorten zoals de orchidee bijen, die afhankelijk zijn van de paranotenbomen blijven bestaan.

Cacaoboter
Onze Community Trade-cacaoboter komt van Kuapa Kokoo uit Ghana. De cacaopeulen worden met de hand geoogst en de bonen worden eruit gehaald, in de zon gedraagd, vermalen en tot boter geperst. Met meer dan 50.000 kleinschalige boeren is Kuapa Kokoo één van de grootste fair trade coöperaties ter wereld. De handel met hen heeft bijgedragen aan scholing en medische hulp voor de leden van de coöperatie en hun familieleden.

Sheaboter
Onze Community Trade sheaboter komt uit Ghana. Lokale vrouwen oogsten de sheanoten met de hand, laten ze drogen in de zon en kraken ze om de kern eruit te halen. Deze worden geroosterd en vermalen tot een pasta om hiervan de sheaboter te maken. De handel met de Tungteiya Women’s Shea Butter Association heeft bijgedragen aan de oprichting van drie medische klinieken en 10 scholen.

Wat een hoop goeds komt er voort uit deze samenwerking. Daar heb je helemaal geen besef van als je het koopt. Dat maakt de aanschaf van de body cream toch wat draaglijker, want het kost een aardige zak duiten! Het geeft mij stiekem een klein beetje het gevoel dat ik nog iets goeds heb gedaan ook.

Het is zeker niet goedkoop, je betaald er €26,00 voor. Ik heb dat er niet voor hoeven betalen, had de mazzel dat deze cream niet goed in het systeem verwerkt was. Met de actie 2e product voor de helft van de prijs zijn nieuwe producten altijd uitgesloten, maar deze piepte er mooi doorheen, Lucky me!

De Secrets of the World producten zijn verkrijgbaar bij The Bodyshop winkels en online.

Verwennen jullie jezelf ook wel eens met een luxe beautyproduct?

Lot’s of love,
Natas

Comments (4)

 • Pippi

  Ik ben al jaren niet bij The Bodyshop geweest, niet sinds mijn favoriete shampoo (een blauwe met menthol) uit de schappen verdween. Maar ik geloof dat ik toch eens moet gaan. Fijne review!

  • Natasja

   Moet je echt eens doen! er zijn vaak leuke aanbiedingen wat de prijs weer wat aantrekkelijker maakt. Heb zelf geen ervaring met shampoo, wil ik ook nog wel eens proberen 🙂

 • YuSt

  He eindelijk even tijd voor deze review. Was erg benieuwd. Lijkt me heerlijk. Een spa moment.

  • Natasja

   dat is het zeker! Zo leuk dat je iedere keer weer een bezoek brengt aan m’n site, waardeer dit enorm!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>