Het reinigen van het gezicht is een essentieel onderdeel van de (2x) dagelijkse verzorging, zeker als je make-up gebruikt. De Clarisonic is iets waar ik al tijden nieuwsgierig naar ben, maar €150/200 euries *slik* voor een reinigingsapparaat gaat me toch wel echt te ver. Toen ik de Beauty Essentials Face Cleaner soft & smooth skin bij de Trekpleister zag staan voor nog geen €9,00 nam ik het voor mijn moeder mee voor Sinterklaas en laat Sint (mamma) mij nou ook hiermee verwend hebben!

DSC_2382
Dit is de verpakking, niks mis mee. Het werkt op 2 AA batterijen en is niet waterbestendig. Kan je ook niet verwachten voor die prijs. Ik gebruik ‘m wel onder de douche, maar niet onder stromend water. Na het reinigen, maak ik het schoon en droog het met een handdoek af.

DSC_2383  DSC_2377

Het wordt geleverd met 2 verschillende borstels. 2 nylon ‘kwasten’ (volgens de beschrijving) wat de poriën diep reinigt, door vet, make-up en onzuiverheden te verwijderen.
De siliconen borstel masseert en reinigt mild voor een verbeterde teint en structuur van de huid, geschikt voor de gevoelige huid.

DSC_2375  DSC_2381

De borstel zelf zit in een mooi roze hard plastic etui. Ideaal om ‘m in te bewaren en mee te nemen voor op reis, het is nog degelijk en stevig ook. Zo blijft het ook mooi schoon. De ‘kwasten’ zitten apart in het hoesje (zie 1e foto)

DSC_2379
De borstel heeft 3 standen en 2 snelheden. De ‘low’ stand is voor mij persoonlijk de fijnste stand als ik de nylon kwast gebruik. Het is best een pittige manier van reinigen, zeker op de stand ‘high’ De borstel ‘loopt’ dan bijna van mijn gezicht af. Je bent dan meer bezig met het in toom houden van de kwast op het gezicht, dan dat je bezig bent met het reinigen. Het is de bedoeling dat je 20 seconden je voorhoofd, neus en kin reinigt en 10 seconden voor iedere wang. Binnen 1 minuut ben je klaar.

De siliconen borstel is heel fijn in gebruik en zacht voor de huid. Voor mijn gevoelige huid is dit een veel mildere reiniging en heb het gevoel dat het voldoende is voor een diepere reiniging dan dat ik het met de hand doe. De nylonkwast gebruik ik af en toe, voor het voorhoofd, neus en kin is dit goed te doen. Mijn wangen zijn er minder blij mee en laat het er maar 1 keer overheen gaan.

DSC_2380
De opzetstukken klik je gemakkelijk vast aan de borstel, eventueel switchen tijdens het reinigingsproces is dan ook geen probleem voor mij.

Voordat ik de borstel gebruik zorg ik voor een schone huid. Ik vind het niet hygiënisch om nog met make-up op mijn gezicht de borstel te gebruiken. Als eerste gebruik ik een micellair water om het meeste weg te halen en de ogen goed te reinigen.

DSC_2862
Daarna het liefst met ‘Purity made simple’ van Philosophy, of een ander reinigingsmousse of gel kan natuurlijk ook prima. Gewoon met de hand en wat water.

DSC_1160
Als de eerste reiniging het meeste heeft weggehaald gebruik ik de borstel. Het geeft me echt een schoner gevoel. Het is daarna wel een must om goede verzorgingsproducten te gebruiken. De huid voelt trekkerig aan. Het fijnst is een masker, sowieso reinig ik met de borstel voordat ik een masker gebruik. Vaak ook nog een scrub, voor de meest optimale manier van reiniging en verzorging. Een serum en een goede nachtcrème sluiten het ritueel af.

Ondanks dat ik tevreden ben gebruik ik het niet dagelijks, ongeveer 2 tot 3x id week en alleen ‘s avonds. ‘s Ochtends is een washand met een reinigingsproduct voldoende, het is toch een beetje te heftig voor mijn huid om het vaker te gebruiken.

De nieuwsgierigheid naar de Clarisonic is hiermee wel bevredigd, ik geloof niet dat ik het nog zou willen hebben.

FOREO-LUNA_mini
bron

Waar ik wel oren naar heb is de Foreo Luna reinigingsborstel. Geheel van siliconen, makkelijk te reinigen en geen borstels/kwasten die vervangen hoeven te worden. Ook schreeuwend duur trouwens, maar de review van Kathleen Lights op Youtube in vergelijking met Solo Mio, een exemplaar wat op Amazon rond de €30 kost en goed uit de bus komt is een hele goede vervanger.

Op AliExpress zie je ze zelfs voor rond de €17. Wellicht ga ik die ooit nog eens aanschaffen. Voor nu gebruik ik met plezier de Face cleaner soft & smooth skin van Beauty Essentials.

‘Gebruik jij speciale reinigingsproducten/apparaten voor het gezicht, en wat zijn eventuele aanraders?’

Lots of love,
Natas


Comments (4)

 • Pippi

  Ik sta altijd te twijfelen als ik dergelijke reinigingsapparaten zie staan. Voorlopig laat ik het maar bij micellair water en een plens koud water.

  • Natasja

   als je er tevreden mee bent gewoon lekker blijven gebruiken!

 • YuSt

  Ik kreeg er een met kerst van het Kruidvat. Trilt, maar verder… Ik baal er wel een beetje van en ligt dus in de kast. Ach wie weet wel fijn om de kalkaanslag te verwijderen uit de wc pot ?

  Deze lijkt mij veel beter! Dus ik ga er voor sparen.

  • Natasja

   HaHa gek wijf! Wel jammer dat tie zo tegen valt. deze is wel fijn hoor, heb wel geen vergelijking met dure varianten maar hoef die ook niet. Mij te duur!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>