Een heel lijstje vol wensen en musthaves ging mee op reis naar de dm in Duitsland. Om niets te vergeten natuurlijk en om een aantal producten te bekijken of het wat was. Het allerleukst is tegen iets aanlopen waar je van tevoren helemaal niet over hebt nagedacht!


DSC_4435
De Ebelin Konjac Gesichts Schwammen. Ellen zag ze hangen en ook ik had gelijk zoiets van Ohh Ja! Die wil ik! Je hebt 3 verschillende gezichtssponzen en 1 voor het lichaam. Ik nam deze 2 mee en review vandaag de Gesichtspflege Schwamm Grüner Tee.

DSC_4437  DSC_4438De spons zit verpakt in een stevig plastic zakje, wat makkelijk te openen is met de inkepingen aan de bovenzijde.

DSC_4439
Op de achterzijde staan de ‘geheimen’ van de konjac spons beschreven, samen met de gebruiksaanwijzing en hoe je de spons kan reinigen en bewaren.

Wat is Konjac nou eigenlijk?
Konjac, botanische naam Amorphophallus Konjac, ook geschreven als Konjak, is een plant die van nature voorkomt in landen als Japan, China, Korea, Taiwan en Indonesië. In China en Japan wordt de plant gekweekt in plantages omdat ze gewild is voor verschillende toepassingen, zoals pijn bij maagzweren verlichten of als afslankmiddel.

Amorphophallus konjac(bron)

Konjac is een van nature hydraterende plantvezel die alkalisch is en onzuiverheden en overtollige talg in de huid tegengaat. Dus ideaal om te gebruiken als gezichts- en bodyspons, perfect om te schubben,voeden en hydrateren op een natuurlijke manier.

3(bron)

De Konjac Sponges worden van de wortels gemaakt en zijn uniek omwille van hun exfoliërende werking en hun speciale structuur. Ze reinigen, scrubben en voeden de huid op zo een manier dat je als resultaat een natuurlijke, mooie en pure uitstraling krijgt. De sponges stimuleren de doorbloeding, zorgen voor een nieuwe groei van huidcellen en bestaan uit natuurlijke vitaminen ( A, E, D, B1, B2, B6, B12 en C ) en mineralen die je huid weer doen stralen. (bron)

DSC_4442DSC_4441De Groene thee spons staat voor:

– antioxidant (is een verzamelnaam voor stoffen zoals de vitamines E en C, spoorelementen zoals seleen en bioactieve stoffen. Het beschermt je huid tegen vrije radicalen)
– de huid zachter, gladder en subtieler maken

De spons is hard als je het uit de verpakking haalt en ook heel licht van gewicht. Er zit een klein koordje aan waarmee je de spons na gebruik op kan hangen om het te laten drogen.

DSC_4443
Als eerste dien je de spons in warm water een minuut of 5/10 te wellen. De spons zuigt het water op en na een paar minuten kan je het omdraaien om ook de andere kant te wellen. De spons is zo licht van gewicht dat het blijft drijven op het water.DSC_4444DSC_4445Hier zie je dat de spons iets groter wordt nadat het is vol gezogen met water.

DSC_4448Als de spons volledig is volgezogen knijp je het een aantal keren goed uit onder de warme kraan en kan je het gaan gebruiken.

Het voelt heel zacht aan op je gezicht. Met ronddraaiende bewegingen ga ik over mijn gezicht, hals en decolleté. Het lijkt wel of er een laagje tussen de spons en je huid komt, daarom neem ik iedere keer een ander deel van de spons. De ronde kant is fijn voor het gezicht. De platte kant werkt prettig voor grotere delen zoals het voorhoofd, hals en decolleté.

Het irriteert mijn huid helemaal niet en die is heel gevoelig. Het geeft een schoon gevoel en na gebruik voelt mijn huid heel zacht aan. Je kan de spons op zichzelf gebruiken, maar ook in combinatie met een gezichtsreiniger. Zelf geef ik de voorkeur aan gebruik zonder reiniger, wel op een gereinigd gezicht uiteraard. Heb het gevoel dat de spons dan optimaal z’n werk kan doen met al zijn natuurlijke eigenschappen en werkzaamheden.

Je schijnt dit soort sponzen (reinigingsvariant zoals de bamboo zwarte kool) ook te kunnen gebruiken om je gezicht te reinigen, dus te ontdoen van al je make-up. Zelf doe ik dit nooit, met geen enkel reinigingstool trouwens. Het voelt niet fris, heb het gevoel dat je juist je make-up in je poriën duwt i.p.v. dat ze gereinigd worden.

Daarnaast wordt de dag- nachtverzorging sneller in de huid opgenomen en je voelt de zachtheid van je huid, zo heerlijk! Mijn gezicht is er echt van opgeknapt. De roodheid rond mijn neus en op mijn wangen is minder en de huid stralender.

Na gebruik spoel je de spons goed uit onder de warme kraan, door er een aantal keren in te knijpen, niet wringen! De spons kan je aan het koordje hangen zodat het kan drogen. Het keert uiteindelijk weer in zijn harde vorm terug.

Ik gebruik de spons zowel ‘s ochtends als ‘s avonds. De spons is dan nog zacht en alleen de uiteinden beginnen droog en hard te worden. Onder de kraan is dit zo weer zacht. Je kan de spons reinigen met een gezichtsreiniger of hem kort uitkoken door er gekookt water overheen te gieten en het even in het kokende water te laten liggen.

Gebruik je de spons een tijdje niet? Bewaar de droge hard geworden spons in de koelkast om hem langer te laten meegaan. Laat de spons niet in de douche liggen na gebruik. De spons is anti-bacterieel en laat geen microben toe. Het kan 2 tot 3 maanden meegaan, afhankelijk van het gebruik.

De originele Konjac sponzen zijn voor €14,49 te koop bij o.a. Bol.com Er zijn veel soorten sponzen te koop in verschillende prijsklassen. Ik heb er €2,45 voor betaald bij de dm in Duitsland.

Lots of love,
Natas

Comments (4)

 • YuSt

  Ja die zijn fijn, mijn vriendin was laatst erg blij met mijn tip over deze sponsjes!

 • Pippi

  Wat een goed artikel! Ik ben ook zo enthousiast over mijn konjac spons. De flacon met schuimreiniger had ik niet hoeven kopen, ik haal geen gezichtsscrub meer en die lipscrub haal ik van mijn wenslijst.
  Mooi dat ‘ie ook geschikt is voor jouw gevoelige huid!

 • Mandy

  O, ik ben ook zeer benieuwd hierna. En wat een prijsverschil zeg! Komt ook op mijn wishlist van de DM. 😉 Xx

 • Beautyjuf

  Ik heb een soortgelijke spons (van een ander merk) in mijn kast liggen. Tot op heden heb ik deze niet gebruikt. Ik durf niet zo goed, haha. Ik heb een gevoelige gezichtshuid en ben ‘bang’ dat ik mijn huid er mee beschadig. Nu ik jouw artikel lees, ben ik toch wel wat nieuwsgieriger geworden. Wie weet maak ik binnenkort de verpakking wel open 😉 Dankjewel voor de tip omtrent het bewaaradvies!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>