Het zonnetje is ver te zoeken vandaag, maar de afgelopen weken hebben we wel een paar mooie zonnige dagen gehad. Het eerste wat ik doet is wat zalige zonnestralen meepakken, al is het maar een bakkie koffie drinken in de tuin.

Hoe lekker een bruin kleurtje ook is, een goede bescherming tegen de zon is dan een must en zeker het gezicht verdiend het om goed beschermt te worden. Vandaag review ik de Vichy Capital Soleil Dry Touch Zonnecréme 30 SPF voor jullie.
CSC_3420
Ik moet zeggen dat ik niet zo goed ben met smeren tegen de schadelijke invloeden van de zon. Ja, als ik echt een dagje strand doe of lekker languit in de tuin ga zitten, dan pak ik de zonnebrand er wel bij. Een speciale créme voor mijn gezicht gebruikte ik al helemaal niet, gewoon de zonnebrand die ik op het moment in huis heb over alle lichaamsdelen die worden blootgesteld aan de zon, inclusief mijn gezicht. Dat voelt verre van prettig, die vette plakkerige laag op je gezicht. Het irriteert nog vaak mijn ogen ook.

Helemaal niet goed natuurlijk, zeker het gezicht pakt de hele dag door zon mee, ook als je niet bewust aan t zonnen bent. De zon is heerlijk, je laadt erdoor op, je ontvangt vitamine D en je wordt er gewoon vrolijk van, tenminste ik wel, maar…… de schadelijke invloeden van UVA en UVB zijn enorm.

Huidveroudering, de huid wordt dikker en stugger, er kunnen diepe rimpels ontstaan. Onregelmatige pigmentatie van de huid (donkere en lichtere verkleuringen) en in het ergste geval huidkanker. Een goede zonbescherming is dus zeker geen overbodige luxe en iedereen zou hier veel bewuster mee om moeten gaan!

CSC_3418
In de rij in een overvolle apotheek (waarom is het altijd zo druk daar!) zag ik de Vichy Capital Soleil in een bak liggen met 50% korting. Vichy heeft een nieuwe lijn, de Idéal Soleil en vervangt de Capital Soleil. Voor nog geen €9,00 kon ik deze crème testen en me beter gaan beschermen.

Wat zegt Vichy over deze crème?
“Om te strijden tegen de schadelijke gevolgen van UV-straling en om het waardevolle genetisch kapitaal van de huid te beschermen, hebben Laboratoires Vichy in de DryTouch een filtersysteem geïntegreerd dat fotostabiel is met een groot UVA-UVB spectrum op basis van Mexoryl®.
De huid is gematteerd.
De hypoallergene formule is dermatologisch getest op gevoelige huid. Niet comedogeen. Een formule zonder parabenen, verrijkt met kalmerend, versterkend en herstellend thermaal bronwater van Vichy”.

CSC_3417
Wat is nou eigenlijk het verschil tussen UVA en UVB? Ik heb het voor jullie opgezocht: UVB dringt door tot in de opperhuid en UVA in de lederhuid. 95% van het zonlicht bestaat uit UVA. De rest is UVB. (bron)

De Vichy Capital Soleil beschermt zowel tegen UVA als UVB en is speciaal voor de gemengde tot vette huid met een “dry touch” en dit maakt deze crème nou zo speciaal voor mij. Het ruikt heerlijk fris naar de zomer, de zon en heeft een licht zoetige geur. Het smeert zo gemakkelijk uit. Heel snel veranderd het in een drogere substantie en matteert je gezicht instant. Het voelt zo fijn op je gezicht ipv een reguliere zonnebrandcrème. Kan het je echt aanraden! Mijn huid reageert er goed op, het is speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid en mooi meegenomen dat foto’s maken geen probleem is met het ingebouwde filtersysteem.

1Voor je gezicht heb je niet veel nodig, het is wel van belang dat je voldoende gebruikt voor een optimale werking!

2De crème is niet vloeibaar maar smeert wel gemakkelijk en dun uit.

3Hoegenaamd geen glans, dit is direct gefotografeerd na het aanbrengen. De huid voelt zacht en gehydrateerd aan zonder dat het glimt.

Ik gebruik het nu dagelijks na mijn dagverzorging zodat de werkzame stoffen uit de dagcrème kunnen worden opgenomen en het matterende effect van de Vichy Capital Soleil behouden blijft. Als je hier meer over wilt weten dan adviseer ik je de blogpost van Dr. Jetske Ultee te lezen, die er een uitgebreid artikel over heeft geschreven.

“Gebruik jij een speciaal zonnebrandproduct voor het gezichen smeer je dit dan dagelijks of alleen als je bewust de zon opzoekt?”

Lots of Love,
Natas

Comments (4)

 • Marrie

  Ga ik zeker halen , geld dat ook voor pigment vlekken XX

  • Natasja

   Jazeker! daar werkt het ook voor. Moet je doen mam, zo fijn spul!

 • Pippi

  Je drukt me met mijn neus op de feiten. Van het wandelen met de hond(en) word ik bruin en soms verbrand ik zelfs. Maar ik zou mijn snel bruinende getinte huid moeten beschermen. Misschien toch maar eens naar de apotheek fietsen.
  En ja, ook hier is het altijd druk. Vooral vlak voor sluitingstijd. Met mensen waarvan ik meen te kunnen beweren dat zij meer vrije tijd hebben op een gewone doordeweekse dag.

  • Natasja

   Het is zo belangrijk en ongemerkt kan t misgaan. Je huid verdiend de aandacht!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>