De eerste kennismaking met Vichy was een hele fijne. De Capital Soleil Dry Touch Zonnecréme 30 spf die ik al eerder gereviewd heb vond ik in de uitverkoopbak bij de apotheek en daar lag ook de Neovadiol Magistral Elixer me aan te staren. Op de verpakking las ik: “droge, satijnachtige finish. Niet vet, niet glimmend. Met in mijn achterhoofd dat ik nog altijd op zoek was naar een fijne serum leek me dit een goed alternatief en met 50% korting wilde ik het wel uitproberen.


Vichy: een exceptionele samenstelling van oliën rijk aan Omega 6 & 9. Met dit serum heeft u de mogelijkheid om de negatieve effecten die de menopauze op uw huid heeft te bestrijden, zoals een doffe teint en droge, slappe huid. Voor de rijpe huid die extra verzorging nodig heeft tijdens of na de menopauze: versterkt de dunne huid die slap is geworden door een verlies aan elastine en collageen in de huid.

Het is dermatologisch getest, zonder parabenen en geschikt voor een gevoelige huid.

  
De olie zit in een mooie fles met een stevige dop waarmee je makkelijk kunt doseren. 2 tot 3 druppeltjes uit het pipetje is voldoende voor je gehele gezicht en hals. Met een druk op de witte knop aan de bovenkant van de dop vult de pipet zich met het elixir en met eenzelfde druk komen de druppeltjes uit het pipetje.


De olie is heel zacht en vloeibaar. Het smeert zo gemakkelijk uit en ondanks dat het voor een droge huid bestemd is, is het voor mijn vette huid niet te vet. Het geeft een glans en voelt satijnzacht aan. Het glimt niet en voelt zeker niet plakkerig aan. Het trekt gemakkelijk in de huid maar laat ook een verzorgende laag achter.

In de koude maanden is het een weldaad voor mijn gezicht. In de zomer merkte ik dat het met de dagelijkse verzorging een beetje teveel was. Overdag gebruikte ik alleen de dagverzorging en ‘s avonds wisselde ik het af. De ene avond de nachtverzorging en de andere avond alleen het elixir.

 

Het mooie van de Neovadiol Magistral Elixir is dat het op verschillende manieren te gebruiken is.

Als serum onder de dag- en nachtverzorging.
Voeg een paar druppels toe aan je gebruikelijke verzorgingsproduct en je hebt een balsem.
10 druppels 10 minuten op je huid laten intrekken en je hebt een heerlijk masker.

Multifunctioneel, ik ben enthousiast! Een extra stap in de dagelijkse verzorging, maar zeker een hele fijne. Vooral na het douchen of het dieper reinigen van het gezicht met een scrub of peeling, is het een genot om aan te brengen. Geen trekkerig gevoel meer, maar een zijdezachte huid.

De Vichy Neovadiol Magistral Elixir is online verkrijgbaar en te koop bij de apotheek voor ongeveer € 28,00

Ben jij bekend met een olie voor het gezicht en wat is jou ervaring?

Lots of Love,
Natas

 

Comments (4)

 • Marrie van Teijlingen

  Ik heb nog geen ervaring Tas maar gaat het ook eens proberen, ik heb ook gehoord dat Vichy zo goed is vooral omdat mijn huid zo slap word nu ik ouder word ?

  • Natasja

   Het is echt een heel fijn serum. Probeer m eens van mij! Neem het snel mee voor je X

 • Pippi

  Ik gebruik sinds een paar weken arganolie. Die meng ik met mijn dag-en nachtcrème. Werkt geweldig.

  • Natasja

   Het is ook wel een hele fijne arganolie! Heerlijk voor mijn handen en nagelriemen. Ben er erg zuinig op..

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>