Olie voor huid en haar, multifunctioneel met een heerlijke warme en bloemige geur, dat is de Polynesian Monoi Radiance Oil  van de ‘Secrets of the World’ lijn van The Body Shop.

Secrets of the World bestaat uit 3 lijnen:
Revitalising Ritual om je vermoeide lichaam en geest te verjongen.
Relaxing Ritual om te ontstressen, ontspannen en je weer bewust te worden van lichaam en geest.
Blisfull Ritual om jezelf echt te verwennen! Ultieme euforie voor lichaam en geest.

DSC_2288
De Polynesian Monoi Radiance Oil komt uit de Blisfull Ritual lijn, net als de Hawaiian Kukui Cream die ik eerder heb laten zien. Toen ik het kocht heb ik me totaal niet laten leiden door de verschillende lijnen. Sterker nog, ik wilde een massage-olie en aan diverse flesjes geroken te hebben, was het deze geur die me deed besluiten de olie te kopen. Nu ik deze review schrijf kom ik erachter dat dit een iets andere olie is 🙂 Echt iets voor mij.. Het doet niet onder aan mijn verwachtingen, het is prima te gebruiken als massage-olie en het geeft nog iets extra’s ook!

De geur komt sterk overeen warm en bloemig. De olie ruikt wat bloemiger en die geur blijft ook langer aanwezig dan bij de cream. Al meer dan 2000 jaar gebruiken vrouwen van de Pacific eilanden het gekoesterde heilige mengsel van kokosolie en tiare bloemen voor glanzende huid en haren – a blissful escape to paradise.

Het bevat amandelolie, zonnebloemolie, paranootolie, kokosolie, parfum, sesamolie, vitamine E en tiarebloemextract. Een olie die makkelijk uitsmeert, vol is en iets wat droog aanvoelt tijdens het smeren. Een klein beetje stroevig, wat de olie een body geeft. Heel prettig en mijn droge huid slurpt het op. Je hebt ook geen hele vettige laag op je huid maar voelt wel heel erg gevoed en gehydrateerd aan.

DSC_2299   DSC_2300

Zelf gebruik ik het het liefst als massage-olie. Zeker mijn rug kan het goed gebruiken. Als ik het hebt gebruikt dan is de kriebel en jeuk, waar ik met name last van kan hebben in de winter, verdwenen. En die geur hé.. Hemels lekker!

In mijn haar gebruik ik het niet, daar gebruik ik liever andere producten voor maar het is wel een prettige olie hiervoor, het maakt het haar minder pluizig en laat geen vetlaag achter waar je haar zwaar van wordt.  Gebruik wel heel weinig en alleen in de punten, teveel kan zorgen voor vet haar en dat willen we niet.

DSC_2290
De Polynesian Monoi Radiance Oil is verkrijgbaar bij The Body Shop en kost €17,00.

‘Wat vind jij van olie voor je huid en zou je het ook voor je haar gebruiken?

Lots of love,
Natas

Comments (2)

  • Pippi

    Het lijkt me een heerlijk product. Meestal gebruik ik een bodylotion en als mijn huid erg droog is doe ik daar een paar druppels Neutral olie bij. Maar ik wil deze olie weleens proberen. Niet op mijn haar, want dat is al zwaar genoeg.

    • Natasja

      dat is ook een goed idee zeg! Wat druppels olie bij een lotion. Het is echt een heerlijke geur, alleen daarom al 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>