Over 2,5 week is het zover, de workshop Your Style, Nails & More gaat live. Het komt steeds dichterbij en achter de schermen zijn we er maar wat druk mee!

Veel overleg, het maken van foto’s voor een filmpje en het verder uitwerken van de workshop.

Om jullie te voorzien van nog meer informatie, ga ik uitgebreider in op de onderdelen die aan bod gaan komen tijdens de workshop.

9
Vandaag behandel ik het onderdeel manicure en krijgen jullie een kijkje achter de schermen.

Het is zo leuk om samen te werken en te komen tot ideeën waarbij de ander weer inzichten en inspiratie krijgt. Caroline heeft al ervaring in het geven van workshops en is ontzettend actief met alles. Krijg er energie van en leer ontzettend veel.

Vorige week hadden we afgesproken om foto’s te maken voor een filmpje. Alle fases kwamen aan bod: desinfecteren, manicure, verzorging van de nagelriemen, vijlen en lakken. Van alle stappen maakten we foto’s en gingen op zoek naar de beste lichtinval. Sjouwend met tafels, plankjes, diverse producten hebben we de basis kunnen vastleggen.

Niet alleen het onderdeel waar ik verantwoordelijk voor ben, maar ook Caroline’s deel hebben we deels vastgelegd.

30
Goed voor de dag komen en er stralend en zelfverzekerd uit zien, 100% afgestemd op wie jij bent en waar jij voor staat. Dat vraagt goed naar jezelf kijken, je sterke punten zien en de juiste kleding en kleuren kiezen. Wat doet kleur met je? Het verschil van warme en koele kleuren in je gezicht is zichtbaar. Het is een onderdeel van styling, een leidraad in je keus naar de style die jou het beste past.
Een hoop lol hadden we ook, dat is wel te zien 🙂

31
Selfies maken, ook een dingetje hoor.. Not funny om jezelf te zien haha.

 

10
Manicure, je kan je nagels nog zo mooi gelakt hebben, als de ondergrond niet goed is, zal de lak nooit goed houden en heb je ook geen plezier van al je werk. Binnen no-time zullen er stukjes van je lak afbrokkelen (chippen) en wil je maar 1 ding, eraf die lak.

Het is belangrijk dat je nagels schoon en vetvrij zijn, maar de stap hiervoor is minstens zo belangrijk, zo niet belangrijker. Verzorging, hydrateren, je nagels voorbereiden (preppen), je nagelriemen terug duwen en eventuele losse velletjes verwijderen. Het wordt vaak vergeten dat handen en nagels net zo goed verzorging nodig hebben. Het gezicht verzorgen is heel normaal, dag- en nachtcrème, een serum, een scrub, een maskertje op z’n tijd, waarom ook de handen niet?

We beginnen met het reinigen van je handen en nagels. We starten schoon, wat ten goede komt van alle materialen en producten die we gaan gebruiken. Bacteriën zitten overal, maar het terugdringen ervan zorgt ervoor dat de producten die we gaan gebruiken langer houdbaar blijven.

CSC_2027
Vervolgens gaan we de nagels vijlen. Nagels die zacht en week zijn zijn kwetsbaarder, dus doen we deze stap eerst. Tijdens de workshop krijg je duidelijk uitgelegd hoe te vijlen en welke vorm het beste bij de vingers en nagels past.

1
Na een scrub om alle dode huidcellen te verwijderen en de handen voor te bereiden, om alle producten goed in zich op te kunnen laten nemen, smeren we de nagelriemen in met een exfoliating cuticle treatment. Dit laten we een paar minuten intrekken. Deze nagelriemcrème bevat geconcentreerde fruitzuren die droge, ruwe nagelriemen verwijderen en de vocht/vetbalans herstellen. Door de intensieve werking ook uitermate geschikt voor beschadigde en pijnlijke nagelriemen van nagelbijters.

manicure tools
De handen zijn klaar om in een nagelbadje te gaan. Hiermee verspoedigen we het week en zacht worden van de nagelriemen en kunnen ze gemakkelijk teruggeduwd worden met een cuticle pusher/bokkenpootje. Doe dit met beleid, de nagelriem heeft een beschermende fuctie en wil met zachte hand behandeld worden. De wortel van de nagel zit er vlak achter en daar zijn we zuinig op.

CSC_2023
De eventuele losse velletjes kunnen weggeknipt worden met een speciaal knippertje.

2
Als laatste stap smeren we de nagels en nagelriemen in met een olie die zorgt voor een extra boost, bescherming en hydratatie. Dit laten we intrekken en ondertussen kan je gaan snuffelen tussen alle lakjes en swatches maken om te kijken of dit een kleur is die bij je past.

5
Er zullen genoeg lakken aanwezig zijn, voor iedere smaak en stemming wat wils. Of je nou houdt van een rustige kleur, kleurloos, vampy donker of een felle rakker, je kan gaan experimenteren met kleur en finishes.

23
Uiteraard ga je niet met lege handen naar huis. Deze producten, waar je tijdens de workshop mee werkt, belanden in de goodiebag die Caroline en ik voor je samengesteld hebben want een cadeautje verdien je gewoon!

Naast lekker bezig zijn met jezelf (of elkaar, je kan er ook voor kiezen om elkaar een manicure te geven. Zo kan je de weldaad en ontspanning ervaren, dat is toch anders dan dat je het bij jezelf uitvoert) bezorgen we jou ook een leuke, leerzame middag in een sfeer waar je je fijn voelt en jezelf kan zijn.

In deze blogpost van Caroline kan je lezen wat het onderdeel moodboard inhoudt.

Aanmelden kan nog steeds, laat een berichtje achter bij de comments en/of stuur je gegevens naar info@handsomenails.net. Heb je vragen, stel ze gerust!

Comments (6)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>