Vandaag vertel ik je graag wat meer over het onderdeel ‘Nagels Lakken van de workshop Your Style, Nails & More die op 11 juni a.s. gaat plaatsvinden.
In de 1e update heb ik jullie alles verteld over het ‘preppen’ van de nagel ter voorbereiding op het lakken. Mocht je het nog willen teruglezen, klik dan hier.

3
Een goede manicure begint bij een base-coat en eindigt met een top-coat. Er zijn er verschillende op de markt, afhankelijk van je wensen en conditie van je nagels maak je een keuze. Straks kom ik hier uitgebreider op terug.

CSC_3446
Voordat we beginnen met lakken bereiden we de nagels hierop voor. Hiervoor gebruiken we Bond-Aid. Bond-Aid is een gepatenteerd O.P.I product, dat de conditie van natuurlijke nagels op peil houdt. Het ontvet de nagelplaat en zorgt daarnaast voor de juiste Ph-waarde, wat belangrijk is voor de conditie van de natuurlijke nagels. Tevens zorgt het voor een maximale hechting van de nagellak op de natuurlijke nagel. Het werkt dus niet op een kunstsysteem. Het kan uiteraard wel gebruikt worden voordat er een kunstsysteem wordt aangebracht, maar dat komt in deze Workshop niet aan bod.

Met het penseeltje breng je eenvoudig een laagje aan, het  is dun, waterig en droogt zo snel dat daarna direct een base-coat kan worden aangebracht.
Bond-Aid kan onder ieder merk of soort nagellak gebruikt worden trouwens.

4
De volgende stap is een base-coat. Een base-coat zorgt ervoor dat je nagels niet verkleuren door een kleurlak en zorgt ook voor een optimale hechting. Op deze manier kan je nog langer genieten van je gelakte nagels.

CSC_3436
Veel vrouwen (en mannen trouwens ook) kampen met geribbelde of oneffen nagels. Deze Ridgefiller, met zijde-extracten, egaliseert deze oneffenheden en droogt mat op. Een gekleurde nagellak kan hierdoor mooi aangebracht worden.

7
Tussen alle lagen nagellak kan RapiDry Spray gebruikt worden. Dit versnelt het droogproces aanzienlijk. 45 seconde na het lakken spray je dit met 20 cm afstand op de nagels. Laat dit 1 minuutje drogen voordat je verder gaat met de kleurlak.

CSC_3422
De kleurlak is aan de beurt. Of je nou houdt van een nude lakje, een lichte kleur lak of een fellere, er zal voor een ieder genoeg keus aanwezig zijn.

CSC_3421 - kopie
Afhankelijk van de lak zal het meestal in 2 laagjes dekkend zijn. In sommige gevallen is een 3e laagje nodig. Hoe dunner je lakt hoe mooier het eindresultaat. In de workshop zal uitgebreid aan bod komen hoe je het beste kunt lakken en in welke stappen je het mooiste resultaat behaalt.

5
Een top-coat zorgt voor een hoogglanzende beschermlaag. Hierdoor beschadigd de lak minder snel en wordt het voller en dieper van kleur. Je hebt hierdoor nog langer plezier van je gelakte nagels.

6
Deze RapiDry top-coat zorgt ervoor dat je nagels nog sneller droog zijn en geeft een harde beschermlaag.

CSC_3429
Als laatste stap gebruik je de Drip Dry Drops. 1 minuut na het aanbrengen van de top-coat, laat je met de pipet 1 à 2 druppels DripDry uitvloeien over je nagels. Je nagellak voelt al na 60 seconden droog aan en is binnen 10 minuten stootdroog.
Het sneldroogmiddel bevat bovendien jojoba olie en vitamine E voor optimale verzorging van je nagelriemen! Door de olie die is toegevoegd, kan dit product niet tussen de lagen door gebruikt worden.

CSC_3435
Zodra je nagels helemaal droog zijn kunnen de handen ingevet worden met een handcrème. Deze Avojuice handcrème verrijkt met natuurlijke hydraterende ingrediënten, verzorgend avocado extract en aloë vera heeft een zijdezachte finish en zorgt voor een langdurige hydratatie. Trekt snel in en ruikt hemels!

Een hoop stappen, maar dan heb je wel op een professionele wijze je nagels gelakt, precies wat ik je wil leren tijdens deze workshop! Op deze manier zal je lang van je manicure kunnen genieten en snel weer kunnen deelnemen aan de andere onderdelen van de workshop.

Heb je vragen of wil je meer weten dan er in de algemene informatie over deze workshop geschreven is, neem dan gerust contact met mij op!

Groetjes Natasja


Comments (5)

 • Pauline

  Oh zus ik denk even terug aan je opleiding en hoe je nu bezig bent vol met passie voor het vak. ?? weer leuk geschreven maar vooral leerzaam

  • Natasja

   Ohhh weet je nog! Het zweet stond op mn rug. Hou van dit beroep!

 • Marrie

  Goede uitleg Natasja ? leuk om te lezen en om te oetenen met al die ingrediënten die je vooraf gebruikt,een ding ik vind het fantastisch ?

 • Pippi

  Ik heb aanschouwelijk onderwijs genoten en daar heb ik veel van geleerd. Iedere nagellakliefhebber zou tenminste eenmaal in haar/zijn leven een professionele behandeling moeten boeken!

  • Natasja

   Dat zijn mooie woorden die me goed doen. Ben het helemaal met je eens en het liefst hier in de salon haha 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>